058-2963300

Henk de Jong: “Belangrijk om steeds meer vastigheid in de ploeg te krijgen”

16 oktober 2015, 15:00

Het is bijna een maand geleden sinds de laatste thuiswedstrijd, maar morgenavond gaat de bal weer rollen in het Cambuur Stadion. Op bezoek komt de nummer negen van de ranglijst; AZ Alkmaar. “Een mooie, maar lastige wedstrijd”, zo omschreef Henk de Jong het duel op het wekelijkse persmoment.

Na een qua punten wat stroef begin verloor SC Cambuur niet in de laatste drie -op papier niet gemakkelijke- Eredivisiewedstrijden. Veel reden om wisselingen door te voeren heeft de hoofdtrainer dan ook niet. “We willen toe naar steeds meer vastigheden, dat is belangrijk om voetballend nog meer stappen te maken. Wel is het natuurlijk zo dat we voor de elf kiezen waarmee wij denken de meeste kans te hebben. Een opstelling geef ik nooit, maar het is zeker niet uitgesloten dat we één of twee wijzigingen gaan doorvoeren.”

Eén van die wijzigingen gaf de oefenmeester wel prijs en dat is de man onder de lat. “Leonard (Nienhuis red.) gaat weer keepen. Harm (Zeinstra red.) heeft het zeker niet onverdienstelijk gedaan, maar vooral Leo heeft het geweldig opgepakt. Hij heeft een wake-up call gehad en zich daarna fantastisch terug geknokt.”

Een vast onderdeel tijdens het bijpraat moment met de heren en dames van de pers is het doornemen van de blessures. “Calvin (Mac-Intosch) is op de weg terug, maar nog niet wedstrijdfit. Valmir (Berisha red.) is er ook niet bij, hij kampt met een rugblessure. Daar staat tegenover dat Mika (Rosheuvel red.) wel weer bij de selectie zit. Al met al mogen we wat blessures betreft niet klagen.”

Met twee thuiswedstrijden en twee derby’s op het programma komen er belangrijke weken aan voor de Leeuwarders, zo weet ook De Jong. “Als groep bekijken we het van week tot week, van wedstrijd tot wedstrijd. Maar natuurlijk kijken we ook naar de lange termijn. We hebben nog negen wedstrijden te gaan tot de winterstop en dan willen we minimaal op 17 uit 17 staan. Dat zou zeker gezien onze start gewoon hartstikke goed zijn.”

Morgenavond om 18.30 uur wordt SC Cambuur – AZ afgetrapt. Voor het duel zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Deze koop je hier in de Online Kaartverkoop of bij de administratie van het Cambuur Stadion.

Foto: www.dijksfotografie.com