058-2963300

Henk de Jong: “Mooi dat we nog ergens voor spelen, dat geeft lekkere druk”

24 april 2015, 15:13

Anders dan gebruikelijk stonden er vanmiddag bij het persmoment in de aanloop naar FC Dordrecht – SC Cambuur zelfs twee trainers het aanwezige journaille te woord. Naast Henk de Jong was ook assistent-trainer Sandor van der Heide aanwezig. Dit heeft alles te maken met de operatie die De Jong staat te wachten en waardoor Van der Heide bij de laatste twee wedstrijden de hoofdtrainer van dienst is.

De Jong: “Ja, verdorie. Mijn knie is versleten en daarvoor ga ik volgende week onder het mes. Leuk is anders, maar dit moet even gebeuren. Daarom hebben we gezegd dat het nu een goed moment is, zodat ik in de voorbereiding weer helemaal fit ben. Bij de wedstrijden tegen Ajax  en Willem II zal Sandor het van me overnemen. Daar heb ik overigens alle vertrouwen in hoor.”

Assistent-trainer Sandor van der Heide is op zijn beurt vereerd dat hij als hoofdtrainer van SC Cambuur op de bank mag zitten. Van der Heide: “Ja, dat is natuurlijk best bijzonder voor iemand die nog niet eens zo heel lang trainer is. Maar de reden is wel heel vervelend, liever had ik Henk gewoon naast me gehad.”

Afgelopen week was Kristiaan Haagen van RSC Anderlecht voor de tweede keer op proef bij SC Cambuur. Hij speelde onder andere mee in de oefenwedstrijd van Jong SC Cambuur tegen Jong FC Groningen. De Jong:  “Kristiaan maakte een goede indruk op ons, het is een prettig mens en iemand met veel mogelijkheden. Door het aanstaande vertrek van Lucas (Bijker red.) moeten wij echter op zoek naar een centrale verdediger die er direct staat. Daarom gaan we niet met hem in zee, maar wij wensen hem wel veel succes in zijn verdere carrière.”

De technische staf heeft in de aanloop naar het duel tegen Dordrecht weinig reden tot klagen wat blessures betreft. “We staan er, zeker als je meerekent dat we tegen het einde van het seizoen aanzitten, hartstikke goed voor. Alleen Michiel (Hemmen red.) en Mart (Dijkstra red.) zijn er zeker niet bij. Daniël (De Ridder) heeft vandaag op de training een tik gehad, dus dat gaan we morgen bekijken.”

Tegenstander FC Dordrecht degradeerde afgelopen weekend na een verblijf van één seizoen definitief uit de Eredivisie. “Dat vind ik eigenlijk wel zonde. Dordrecht is een mooie club met hele fijne mensen en een positieve spelopvatting. Of het een voordeel of het nadeel is dat ze al gedegradeerd zijn? Ik denk dat het niet eens zoveel uitmaakt. Dordrecht speelt het hele seizoen al onbevangen voetbal en wil net als ons het publiek vermaken. Dat gaat nu niet anders zijn.”

Ondanks het vroege tijdstip verwacht de Drachtster oefenmeester ook van zijn eigen ploeg vuurwerk. “Voor ons is het een belangrijke pot. De achtste plek is nog steeds binnen handbereik, dat kan belangrijk zijn voor de Play-Offs en sowieso voor de verdeling van de tv-gelden. Het is mooi dat we nog ergens voor spelen, dat geeft lekkere druk.”

De aftrap van het duel tussen FC Dordrecht en SC Cambuur is aanstaande zondag om 12.30 uur. Niet van de partij in Dordrecht? Dan kun je de wedstrijd ook live volgen via het betaalkanaal van FOX Sports en/of ons officiële Twitter-account: www.twitter.com/sccambuurlwd.

Foto: www.dijksfotografie.com