058-2963300

Henk de Jong: “Prachtige wedstrijd om te laten zien hoe goed we kunnen voetballen”

21 september 2015, 16:49

Het zijn drukke weken voor de heren spelers en trainers van SC Cambuur. Na het duel van afgelopen zaterdag tegen FC Twente staan er komende week namelijk alweer twee duels op het programma. De eerste van dit tweeluik is het bekerduel in Eindhoven tegen landskampioen PSV.

Op het persmoment ging het uiteraard ook nog even over het punt dat SC Cambuur pakte tegen FC Twente en het gevoel van hoofdtrainer Henk de Jong over die wedstrijd. De Jong: “Had natuurlijk liever gewonnen, maar denk dat de uitslag terecht was en ben blij dat we de nul hebben gehouden. Twente is bovendien gewoon een goede ploeg met een middenveld dat bij de beste van Nederland hoort. We hebben al met al dus best een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden.”

Toch zijn de manschappen van de Drachtster oefenmeester niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen. “Zo’n wedstrijd kost natuurlijk veel kracht en dan is het logisch dat er wat jongens met pijntjes zijn. Dat nemen we zeker mee in onze overwegingen. We moeten verder kijken dan het duel van morgen, het seizoen is nog lang. De opstelling gaat er dan ook anders uit zien dan afgelopen zaterdag, maar dat is helemaal niet erg.”

Een zekere verandering in de basiself is de man onder de lat. “Leonard (Nienhuis red.) gaat morgen keepen. Ik moet hem alle credits geven, hij heeft zich na de keeperswissel zeer collegiaal en professioneel opgesteld en doet er alles aan om zich terug te knokken. In de bekerwedstrijden zal Leonard daarom ons doel verdedigen.”

Ondanks de noodgedwongen mutaties in de opstelling is het doel voor morgenavond helder. “Wij gaan naar Eindhoven om de wedstrijd te winnen en een ronde verder te bekeren. Het is een prachtige wedstrijd om te laten zien hoe goed we kunnen voetballen en hoe scherp we zijn. En ondanks de noodzakelijk wisselingen hebben we nog steeds een prima elftal staan, die jongens kunnen nu laten zien wat ze waard zijn.”

De aftrap van het bekerduel tussen PSV en SC Cambuur is morgenavond om 20.45 uur. De wedstrijd is live te volgen via ons Twitter-account (www.twitter.com/sccambuurlwd) en het betaalkanaal van FOX Sports.

Foto: www.dijksfotografie.com