058-2963300

Henk de Jong: “PSV heeft een goede ploeg, maar dat hebben wij ook”

23 januari 2015, 15:48

Morgenavond komt de koploper van de Eredivisie op bezoek in Leeuwarden. Na het uitduel in en tegen Den Haag (2-2) is de thuiswedstrijd tegen PSV de tweede afspraak voor de mannen van Henk de Jong in 2015.

De selectie van SC Cambuur is zo goed als helemaal fit voor het duel tegen PSV, zo liet hoofdtrainer Henk de Jong weten op het persmoment. “We staan er hartstikke goed voor. Alleen Michiel Hemmen ontbreekt met een rugblessure. Of Furdjel (Narsingh red.) in de basis kan beginnen? Dat is nu nog niet met zekerheid te zeggen, daarover gaan we morgen een besluit nemen.”

Ook werd De Jong gevraagd naar zijn gedachten over de eerder op de dag gepresenteerde Mikhail Rosheuvel. “We zijn heel blij dat we hem er bij hebben. Hij speelt naar de goal toe, heeft veel dreiging, dat kunnen we goed gebruiken. Hij zal er morgen nog niet bij zijn, maar is wel fit. Maandag traint hij voor het eerst mee en in principe zou hij dinsdag (tegen PEC Zwolle red.) mee kunnen en mogen doen.”

De hoofdtrainer weet waar de kwaliteiten van de Eindhovenaren liggen. “PSV is een sterke ploeg en beschikt over geweldige spelers met veel kwaliteiten. Vooral in de omschakeling zijn ze levensgevaarlijk, daar zullen we voor op moeten passen. Maar daar kunnen we gelukkig steeds beter mee omgaan.”

Wie denkt dat SC Cambuur zich gaan aanpassen aan de koploper van de Eredivisie heeft het mis. “Ze staan bovenaan en hebben overduidelijk veel kwaliteit. Maar dat hebben wij ook. Wij gaan gewoon ons eigen ding doen en kijken niet naar de tegenstander. Ik heb alle vertrouwen in mijn jongens.”

Het duel tussen de nummer zeven en nummer één van de Eredivisie wordt morgenavond om 18.30 uur afgetrapt en is helemaal uitverkocht. Wel kun je de wedstrijd live volgen via ons officiële Twitter-account: www.twitter.com/sccambuurlwd.

Foto: www.dijksfotografie.com