058-2963300

Henk de Jong: “Tijd om goede spel om te zetten in punten”

2 oktober 2015, 16:13

Na de prima optredens tegen FC Twente, PSV en FC Utrecht met nog onbevredigende resultaten gaat SC Cambuur morgenavond op jacht naar de eerste driepunter van het seizoen. En die kan volgens hoofdtrainer Henk de Jong niet lang meer uitblijven: “Dat merk je aan alles.”

Op het wekelijkse persmoment werd ook nog even teruggekeken op het duel in en tegen Utrecht (3-3). “Wat we vooral meenemen uit die wedstrijd is het besef dat er veel meer in had ingezeten, dat we tactisch goed overeind zijn gebleven  en dat we een drietal prima goals hebben gemaakt. Het waren goals waar we op trainen, dus als je dat in de wedstrijd terug ziet is dat altijd genieten.”

Wel zal de Drachtster oefenmeester op zijn minst twee wijzigingen door moeten voeren in zijn basiself. “Harm (Zeinstra red.) is geschorst en Vytas kan niet spelen. Van der Laan zou een logische vervanger voor hem zijn. Hij kan ook prima op linksback spelen en bovendien willen we toe naar steeds meer vastigheden in het team. Anders zouden we de verdediging weer helemaal om moeten gooien.

De hoofdtrainer verwacht hoe dan ook geen makkelijke avond in het verre Kerkrade. De Jong: “Het gaat een pittige partij worden. Ze spelen 4-4-2, hebben veel snelheid voorop en zijn daardoor moeilijk te bespelen. Voor ons is het zaak om ons eigen spel te spelen en onze taken daarin goed uit te voeren. We trainen fantastisch, de sfeer is onveranderd goed en we spelen steeds beter. Het wordt tijd dat om dat om in te zetten in punten.”

Roda JC – SC Cambuur wordt morgenavond om 19.45 uur afgetrapt in Kerkrade. Vanuit Leeuwarden zullen 60 supporters meereizen om de ploeg te steunen.

Foto: www.dijksfotografie.com