058-2963300

Henk de Jong: “We zijn toe aan een overwinning”

23 oktober 2015, 15:27

Voor hoofdtrainer Henk de Jong en zijn mannen breken er interessante tijden aan. De komende weken staan er liefst twee Derby’s op het programma (Heerenveen-uit en Groningen-thuis) en daarna wacht de recordkampioen in Amsterdam. Maar eerst staat komende zondag de minstens zo belangrijke thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op de agenda.

De in Leeuwarden al maanden rood omcirkelde datum van 1 november komt langzaam maar zeker dichterbij en dan wordt er in Friesland nog maar over één ding gesproken. “Natuurlijk merk je dat de Derby leeft en dat er nu al veel over wordt gepraat. Maar daar gaan wij nog niet in mee, al onze aandacht gaat eerst uit naar ADO Den Haag. De wedstrijd van zondag is voor ons echt hartstikke belangrijk.”

Wessel Dammers is er zondag vanwege de gele kaarten die hij opliep tegen AZ niet bij. Zijn logische vervanger is Calvin Mac-Intosch. De Jong: “Calvin is er weer helemaal klaar voor en gaat spelen. Valmir (Berisha red.), Jergé (Hoefdraad red.) en Vytas kunnen er nog niet bij zijn en Jamiro (Monteiro red.) en Furdjel (Narsingh red.) zijn twijfelgevallen. Daarover gaan we morgen een definitieve keuze maken.”

Net als SC Cambuur zit ook ADO Den Haag in een qua puntenaantal mindere fase en dus is het duel van zondag voor beiden zeer belangrijk. “Cruciaal zou ik nog niet willen zeggen, maar voor het gevoel is deze zeker enorm belangrijk. In het begin van het seizoen hebben we wat tegenslag gehad, maar de laatste weken gaat het zowel qua voetbal als qua resultaat steeds beter. We zijn toe aan een overwinning.”

SC Cambuur – ADO Den Haag wordt zondagmiddag om 12.30 uur afgetrapt in het Cambuur Stadion. Kaarten zijn nog verkrijgbaar, al zijn de Noord- en Oost-tribune al wel bijna uitverkocht. Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop of bij de administratie van het stadion.

Foto: www.dijksfotografie.com