058-2963300

Henk de Jong: “We zullen morgen 100 % moeten zijn”

21 augustus 2015, 16:17

Morgenavond staat alweer de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Te gast in Leeuwarden is dan het Heracles Almelo van trainer John Stegeman. De historische resultaten spreken in het voordeel van de Leeuwarders (4 keer winst, 1 keer gelijk sinds de rentree), maar zo weet hoofdtrainer Henk de Jong: “Hoe mooi die cijfers ook zijn, het zegt niks over het duel van morgen.”

Afgelopen weekend verloor SC Cambuur de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Feyenoord (0-2), maar desalniettemin was er veel om wel tevreden over te zijn. “Het is jammer dat we geen punt hebben overgehouden, want dat zat er wel in. Maar ik kan mijn ploeg niks verwijten. De eerste helft was gewoon heel goed en na de blessures van onze beide backs werd het iets minder, maar dat is logisch.”

SC Cambuur was afgelopen week slagvaardig op de transfermarkt en versterkte zich met twee nieuwe verdedigers: Djavan Anderson (AZ) en Martijn van der Laan (FC Groningen). De Jong:  “Djavan (Anderson red.) is een uitstekende verdediger, waar ook nog veel rek in zit. En het verhaal van Martijn (Van der Laan red.) is bekend. Hij weet precies hoe we spelen en wat er van hem gevraagd wordt. Mooi dat we ze er bij hebben.”

Mogelijk blijft het niet bij deze twee verdedigende versterkingen, want een extra rechter centrale verdediger is nog altijd gewenst. “Calvin (Mac-Intosch red.) doet het geweldig en is onze nummer 1 op die positie, maar we willen alles dubbel bezet hebben en dat is nu niet het geval rechts centraal. Daar moet dus nog iemand bij, maar wanneer en wie is nog even afwachten. We doen bij Cambuur nooit gekke of overhaaste dingen.”

Voor tegenstander Heracles Almelo en trainer John Stegeman heeft de hoofdtrainer lovende woorden. “In vergelijking met vorig jaar staat er een heel ander team dat iets meer vooruit speelt en veel meer zelfvertrouwen heeft. Dat is toch de verdienste van de trainer en zijn staf. Wij zullen morgen 100 % moeten zijn om hem over de streep te trekken.

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Heracles is morgenavond om 20.45 uur en er zijn nog kaarten verkrijgbaar! Je koopt ze (maximaal 8) hier in de Online Kaartverkoop.

Alvast veel plezier!

Foto: www.dijksfotografie.com