058-2963300

Henk de Jong: “Zelf voetballen en initiatief nemen, daar worden we beter van”

20 november 2015, 14:40

Na een hectische week gaat het eindelijk weer over voetbal in Leeuwarden. Morgenavond is in Amsterdam koploper Ajax de tegenstander en dat is volgens hoofdtrainer Henk de Jong “een interessant potje.”

De samenstelling van de technische staf werd vorige week gewijzigd en inmiddels zit de eerste week met de nieuwe assistenten Sipke Hulshoff en Arne Slot er op. “Natuurlijk was het even wennen aan de nieuwe situatie. Maar er is al heel veel over gezegd en geschreven de laatste tijd, we moeten nu door. Ben wel heel blij dat Sandor (Van der Heide red.) met IJsselmeervogels een fantastische nieuwe club heeft gevonden.”

Samen met de nieuwe stafleden is de oefenmeester voornemens om wat veranderingen aan te brengen in het team, maar niet te snel en niet te veel. “We gaan niet opeens alles anders doen, dat zou onverstandig zijn en is bovendien onnodig. Maar we gaan wel wat nieuwe dingen inbrengen en bepaalde accenten verleggen. Ik ken Sipke en Arne natuurlijk al langer en beide zijn geweldige kerels met heel veel kennis.”

Ondanks de interlandweek en bijbehorende rust is de ziekenboeg nog niet helemaal leeg. “Martijn (Van der Laan red.) zal er niet bij zijn en zoals bekend zijn Marlon (Pereira red.), Berend (Schootstra red.) en Calvin (Mac-Intosch red.) er langere tijd niet bij. Maar er is ook goed nieuws. Kai is weer helemaal terug en Sjoerd (Overgoor red.), ‘B’ (Ogbeche red.) en Vytas sluiten vanaf volgende week weer aan bij de groep. Met die mannen gaan we geen risico nemen.”

Voor de tegenstander van morgenavond heeft de hoofdtrainer lovende woorden. “Ajax is in Nederland de absolute top en heeft een geweldige ploeg. Maar dat wil echt niet zeggen dat we daar geen 3 punten kunnen pakken. Wij gaan ook in de ArenA tegen de koploper voetballen en initiatief nemen, want daar worden we beter van.”

De aftrap van Ajax – SC Cambuur is zaterdagavond om 19.45 uur. De wedstrijd is live te volgen via ons Twitter-account en/of het betaalkanaal van FOX Sports.

Foto: www.dijksfotografie.com