058-2963300

Henry van der Vegt nieuwe technisch directeur SC Cambuur

17 maart 2015, 11:55

SC Cambuur heeft Henry van der Vegt aangesteld als nieuwe technisch directeur. De 43-jarige inwoner van Harderwijk gaat samen met Ard de Graaf deel uitmaken van de tweekoppige directie van de club.

In de afgelopen jaren was Van der Vegt actief als directeur van zijn eigen sportmanagement bureau. Daarvoor was hij algemeen en technisch directielid bij achtereenvolgens FC/PEC Zwolle, RKC Waalwijk en Willem II.

De nieuwe technisch directeur van SC Cambuur heeft echter ook een verleden als betaald voetballer. Zo kwam hij als middenvelder uit in de Eredivisie en Serie A voor onder andere Willem II en Udinese.

Ype Smid, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is zeer content met de aanstelling van Van der Vegt. “Met Henry hebben we iemand gevonden die als mens goed bij onze club en cultuur past, en bovendien een zeer capabel bestuurder is. Met zijn kennis en ervaring hebben we geen enkele twijfel dat hij dit ook bij onze club gaat laten zien.”

Van der Vegt begint officieel per 1 mei 2015 aan zijn nieuwe functie en heeft een contract getekend voor onbepaalde tijd.

Foto: www.dijksfotografie.com