058-2963300
Herinrichting Jeugdopleiding SC Cambuur vanaf seizoen 2020/2021

Herinrichting Jeugdopleiding SC Cambuur vanaf seizoen 2020/2021

15 januari 2020, 12:35

Zoals onlangs al verschenen in de media is in december 2019 het besluit bekrachtigd waarmee de jeugdopleidingen in het betaald voetbal op de schop gaan. De belangrijkste aanpassing is zonder twijfel het uitbreiden van de jeugdopleiding met een landelijke Onder-21 competitie. Dit betekent tevens dat de Reservecompetitie in de huidige vorm op de maandagavond, waar SC Cambuur ook aan deelneemt, hoogstwaarschijnlijk komt te vervallen. Daarnaast moet elke club een keuze maken in hoeveel teams het inschrijft en in welke leeftijdscategorieën.

Voor de jeugdopleiding van SC Cambuur heeft deze herinrichting de nodige gevolgen. Het aantal teams zal niet veranderen, maar de leeftijdscategorieën wel. Vanaf het seizoen 2020/2021 zal de structuur er als volgt uit gaan zien:

•             Eerste elftal
•             O21
•             O18
•             O16
•             O14
•             O12
•             Voetbalschool

Het reserveteam (Jong SC Cambuur) zoals we dat nu kennen zal dus komen te vervallen en hiervoor in de plaats komt SC Cambuur Onder-21. Dit elftal zal op zaterdag haar wedstrijden spelen en bestaat uit louter spelers jonger dan 21 jaar. Er geldt namelijk geen dispensatieregel voor oudere spelers. De mogelijkheden om spelers van het eerste elftal ritme op te laten doen zijn daardoor beperkt en daarom zullen er vaker oefenwedstrijden worden georganiseerd voor de wisselspelers van het eerste.

Voor wat betreft de invulling van de stafleden en de bezetting van de (trainings-)velden zullen deze veranderingen ook de nodige consequenties hebben. De club is op dit moment bezig met een inventarisatieronde om de gevolgen voor de club en de organisatie inzichtelijk te maken.

Foto: www.cambuurimages.nl