058-2963300
HET IS ZOVER: begin juli start bouw Cambuur Stadion

HET IS ZOVER: begin juli start bouw Cambuur Stadion

17 juni 2022, 15:35

We hebben er lang op moeten wachten, maar begin volgende maand gaat het dan echt gebeuren! Dan gaat Van Wijnen beginnen met de bouw van het nieuwe stadion aan de westkant van Leeuwarden en gaan de eerste heipalen daadwerkelijk de grond in. Op naar een Gouden Toekomst!

Ard de Graaf, algemeen directeur van SC Cambuur, spreekt van het begin van een nieuw tijdperk voor onze club. “Het is fantastisch dat de bouw na een lang en intensief traject nu dan echt gaat beginnen. Voor ons als club is het zonder te overdrijven een historisch moment en de aftrap van een nieuw tijdperk. Met het nieuwe stadion kunnen we eindelijk de enorme potentie van onze club gaan vervullen en krijgen onze supporters en sponsoren het stadion dat ze verdienen. Cambuur komt er nu echt aan.”

Geweldige impuls voor Leeuwarden
In juni 2021 heeft Van Wijnen de ontwikkeling van het nieuwe Cambuur Stadion overgenomen van projectontwikkelaar Wyckerveste. Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost. “Dit stadion is een geweldige impuls voor de stad Leeuwarden. Alleen door nauw samen te werken met alle partijen kunnen we vieren dat het stadion er komt. Op deze samenwerking zijn we best trots. Trots op dat we deze schijnbaar onmogelijke missie mogelijk maken. Samen met onze partners en ons netwerk in de regio. Met elkaar dragen we in Leeuwarden bij aan een toekomstbestendige, betekenisvolle plek met grote maatschappelijke waarde.”

Hein de Haan, wethouder gebiedsontwikkeling van de gemeente Leeuwarden: “Ik ben blij dat na een intensief traject we de juiste vorm hebben gevonden om nu daadwerkelijk te beginnen. Het gaat om een grote economische impuls voor het hele WTC-gebied met veel werkgelegenheid en een nieuw (t)huis voor Cambuur. Met deze integrale gebiedsontwikkeling kan ook de ontwikkeling van Nieuw Oud Oost op de plek van het huidige voetbalstadion verder.”

Inspirerende leeromgeving
ROC Friese Poort ziet een grote meerwaarde van onderwijs met een locatie in het WTC/Cambuur-gebied. De onderwijsinstelling huurt in het Cambuur Stadion ruim 7500 vierkante meter voor een schoolgebouw. Remco Meijerink, voorzitter College van Bestuur ROC Friese Poort: “We staan in de startblokken om met aantal opleidingen naar het nieuwe stadion te verhuizen. Het wordt een prachtige, inspirerende leeromgeving voor onze studenten. We gaan hierbij nauw samenwerken met Cambuur. Onze studenten worden ingezet bij onder andere beveiliging en horeca en we gaan gezamenlijk gebruik maken van faciliteiten zoals de meldkamer en publieke ruimtes. Ook worden maatschappelijke initiatieven opgezet waarbij de leerervaring van studenten en maatschappelijke doelen worden geïntegreerd.”

Cambuur Stadion
Het nieuwe Cambuur Stadion wordt gerealiseerd tegenover het WTC en de Elfstedenhal in Leeuwarden. In het gebouw komt een stadion voor SC Cambuur, maar ook een school voor ROC Friese Poort en commerciële ruimtes. Hier zijn diverse huurmogelijkheden.

Foto’s: Van Wijnen