058-2963300
Het jaar 2023 in twaalf foto’s

Het jaar 2023 in twaalf foto’s

31 december 2023, 14:09

De laatste dag van 2023 is aangebroken en dus is het traditioneel weer tijd om terug te blikken op het kalenderjaar. Aan de hand van wederom twaalf fraaie foto’s (voor elke maand eentje), geschoten door Henk Jan Dijks en Cambuur Media, nemen we jullie nog één keertje mee door het opnieuw historische, bijzondere maar ook roerige jaar van SC Cambuur.

Januari 2023 | Start Operatie Handhaving
Met Sjors Ultee als hoofdtrainer aan het roer begint SC Cambuur aan Operatie Handhaving, zoals de doelstelling voor dit half jaar is gedoopt. De tegenstander in het eigen Cambuur Stadion is directe concurrent FC Volendam en daarmee staat er meteen een kraker van formaat te wachten. De wedstrijd eindigt echter in een flinke deceptie: 0-3.

Februari 2023 | Derbykoorts in Leeuwarden
Wederom is een ongekend aantal supporters aanwezig bij de laatste training en het Cambuur Stadion is op de dag van de wedstrijd een uur voor de aftrap al tot aan de nok toe vol voor een knotsgek duel. De eerste derby mét supporters is weer een feit, maar eindigt voor SC Cambuur helaas in een nipte nederlaag: 1-2.

Maart 2023 | Nieuwe hoop na klinkende zege
Dankzij de 4-1 overwinning op Go Ahead Eagles in eigen huis haakt SC Cambuur weer aan bij het rijtje met de nummers zeventien, zestien en vijftien van de ranglijst in de Eredivisie. Het seizoen is nog lang niet klaar en SC Cambuur leeft nog steeds, waardoor het vertrouwen in een goede afloop weer wordt aangewakkerd.

April 2023 | Onder 21 kent topseizoen
Waar het eerste elftal van SC Cambuur het vaak lastig heeft tijdens het seizoen 2022/2023, beleeft het Onder 21-team een prachtig voetbaljaar. Met twee promoties (van Divisie 3 naar Divisie 1) en het bereiken van de landelijke bekerfinale (waarin PEC Zwolle O21 na strafschoppen te sterk is) laten de talenten zich gelden.

Mei 2023 | Het doek valt definitief
Na een aantal zeer teleurstellende resultaten degradeerd SC Cambuur na een 0-3 nederlaag tegen FC Utrecht officieel uit de Eredivisie en komt het daardoor in het seizoen 2023/2024 weer uit in de Keuken Kampioen Divisie. Van een grote schok is echter geen sprake, want er heerst vooral berusting onder het geel-blauwe legioen.

Juni 2023 | Hoogste punt nieuwe stadion
Buiten de lijnen krijgt de letterlijke stip aan de horizon van SC Cambuur, het gloednieuwe thuis van de volksclub, steeds meer vorm. Na de drukbezochte Dag van de Bouw volgt er nog een zeer bijzonder moment, want het hoogste punt van het nieuwe Cambuur Stadion (met uitzondering van de vier lichtmasten) wordt bereikt.

Juli 2023 | Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Vol goede moed en met nieuwe energie begint de eerste selectie van SC Cambuur aan de voorbereidingscampagne van het seizoen 2023/2024. Op de eerste training komen liefst vijfhonderd geel-blauwe supporters af, waaronder heel veel kinderen, en ook in de weken daaropvolgend is het zeer druk bij de diverse oefenwedstrijden in de regio.

Augustus 2023 | Debutant redt punt bij ouverture
Door een recordaantal verkochte seizoenkaarten in de Eerste Divisie volgt er een uitverkocht huis bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegen FC Emmen ontstaat een ouderwetse voetbalavond en is het notabene de pas 17-jarige (!) debutant Wiebe Kooistra die SC Cambuur alsnog een zeer terecht punt bezorgd: 2-2.

September 2023 | Prima start van het seizoen
Met dertien punten uit zes wedstrijden begint SC Cambuur voortvarend aan het voetbaljaar 2023/2024. In eigen stadion weten de geel-blauwen ook Willem II te kloppen door een heerlijke streep van nieuweling Youns El Hilali en zo weet de ploeg de eerste clean sheet van het seizoen te bewerkstelligen.

Oktober 2023 | Exit Ultee, terugkeer De Jong
Na drie teleurstellende resultaten op rij volgen er een aantal hectische dagen aan het Cambuurplein, waarin de wegen van SC Cambuur en Sjors Ultee per direct scheiden en Henk de Jong zijn terugkeer als hoofdtrainer van SC Cambuur maakt. Voor die laatste betekent het dat hij na lang ziek te zijn geweest eindelijk weer aan het werk mag.

November 2023 | Nieuwe thuis wordt imposanter
Vier iconische masten, gebaseerd op het hert uit het wapen van SC Cambuur. Wie vanuit de westkant Leeuwarden komt binnenrijden, kan ze niet meer missen De vier lichtmasten van het nieuwe Cambuur Stadion zijn geplaatst en zo krijgt de nieuwe thuisbasis steeds meer vorm. De verhuizing komt langzaam in zicht.

December 2023 | Fraaie ongeslagen reeks
Met Henk de Jong aan het roer kent SC Cambuur een sterk einde van het jaar met een ongeslagen reeks van maar liefst negen wedstrijden in competitie- en bekerverband. Zo worden onder andere de lastige uitduels tegen ADO Den Haag, VVV-Venlo en De Graafschap winnend afgesloten en worden de achtste finales van de TOTO KNVB Beker bereikt.