058-2963300
? Het jaar van SC Cambuur in twaalf foto’s

? Het jaar van SC Cambuur in twaalf foto’s

31 december 2018, 14:51

De laatste dag van het kalenderjaar 2018 is aangebroken en dus is de tijd van terugblikken gekomen. Aan de hand van twaalf foto’s (voor elke maand één), geschoten door onze huisfotograaf Henk Jan Dijks, nemen we jullie nog één keer mee door het jaar van SC Cambuur. 

Januari 2018 – Een nieuwe kapitein aan het roer
Witte rook boven het Cambuur Stadion: René Hake is de nieuwe hoofdtrainer van SC Cambuur. Het doel voor de oefenmeester wordt zorgen voor Play-Off-voetbal in Leeuwarden aan het einde van het seizoen.

Februari 2018 – De voorzitter legt zijn hamer neer
Ype Smid zwaait na een periode van bijna acht jaar af als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Smid was de regisseur van de redding van de club in 2010 en zijn betrokkenheid en vasthoudendheid in het traject rond het nieuwe stadion hebben geleid tot een politieke “go” in juni 2017.

Maart 2018 – Leeuwarden, aanvallen!  
Onder leiding van Hake en met de komst van absolute smaakmaker Daniel Crowley (Hij wordt gehuurd van Eredivisionist Willem II) wordt de Leeuwarder aanval op de ranglijst ingezet. De geel-blauwen klimmen langzaam maar zeker omhoog en de Play-Off plaatsen komen steeds dichterbij.

April 2018 – De trein dendert door
Door een geweldige eindsprint (zes overwinningen op rij) eindigt SC Cambuur het reguliere seizoen op de achtste plaats. Het doel, behalen van de Play-Offs, is bereikt. Kunnen de geel-blauwen ook voor een stunt zorgen en promoveren naar de Eredivisie?

Mei 2018 – Als een nachtkaars…
Het antwoord op die vraag is nee. SC Cambuur mag het in de eerste ronde van de Play-Offs gaan opnemen tegen FC Dordrecht en na een 1-4 zege in Dordrecht doordeweeks lijkt de volgende ronde al bereikt. Op Bevrijdingsdag gaat het in Leeuwarden echter volledig mis en trekt FC Dordrecht na strafschoppen aan het langste eind. Het seizoen is over en dat doet zeer pijn…

Juni 2018 – Onze club, onze stad!
Rond de plannen voor een nieuw Cambuur Stadion is in het eerste halfjaar van 2018 veel commotie ontstaan. ‘Gaat het nieuwe stadion er ooit nog komen?’ is de vraag die lang rondzingt in de stad. De supportersgroepen roepen daarom iedereen met een geel-blauw hart op om voorafgaand aan een belangrijke raadsvergadering te verzamelen bij het gemeentehuis. Uiteindelijk stemt de gemeente in met een wijziging van de plannen en kan de ontwikkeling gelukkig verder.

Juli 2018 – Een nieuw seizoen breekt aan
Met vele nieuwe gezichten beginnen in juli de voorbereidingen op het seizoen 2018-2019 in de Keuken Kampioen Divisie. Van links naar rechts poseren Kevin Schindler, Andrejs Ciganiks, Robin Maulun, Xavier Mous, David Sambissa, Robert van Koesveld, Julian Calor en Emmanuel Mbende.

Augustus 2018 – Er is maar één Reus in Leeuwarden!
De openingswedstrijd van het seizoen is er ééntje om niet snel te vergeten. In De Goffert in Nijmegen lijkt SC Cambuur af te stevenen op een 2-0 nederlaag tegen N.E.C, totdat de slotfase van het duel aanbreekt. De geel-blauwen tonen veerkracht en door een eigen doelpunt en een treffer van de boomlange Emmanuel Mbende diep in blessuretijd gaat er een punt mee naar Het Noorden.

September 2018 – WIJ STAAN BOVENAAN
De manschappen van René Hake schieten geweldig uit de startblokken met veertien punten uit de eerste vijf wedstrijden. Na het thuisduel tegen Telstar op 14 september is de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie zelfs van Cambuur! Rede voor een klein feestje in eigen huis!

Oktober 2018 – Zand in de motor
Nadat de koppositie in de competitie veroverd is, volgt meteen een mindere fase en een reeks aan nederlagen. De 3-0 tegen Sparta Rotterdam op zondagmiddag 14 oktober komt hard aan, Cambuur maakt negentig minuten lang geen enkele aanspraak op een resultaat.

November 2018 – Indrukwekkend
Hoewel de resultaten op het veld tegenvallen, laten de supporters van SC Cambuur zich meerdere malen van hun beste kant zien in de eerste seizoenshelft. Het absolute hoogtepunt hiervan is het eerbetoon aan de overleden supporter Kor Spinder voorafgaand aan het thuisduel tegen Jong Ajax op vrijdagavond 2 november.

December 2018 – Linkerrijtje, einde bekertoernooi
Het jaar 2018 wordt door SC Cambuur afgesloten met een 1-2 overwinning op MVV in het verre Maastricht, waardoor de negende stek op de ranglijst het gevolg is. Het bekertoernooi eindigt voor het eerst in drie seizoenen voor de winterstop. In de Achtste Finale is Fortuna Sittard in eigen huis te sterk en wint het met 2-1.