058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (1)

Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (1)

4 april 2022, 13:07

Net zoals het eerste elftal kwamen vier van de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) ook in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

Excelsior Maassluis O21 – SC Cambuur O21 (2-0)
“Excelsior Maassluis O21 is één van de betere amateurclubs in onze competitie en wist vorige week met 4-1 te winnen van Fortuna Sittard O21. Waar we ze in oktober in eigen huis nog met 3-0 versloegen, gingen we afgelopen weekend in Maassluis met 2-0 onderuit. Na twee zeges op rij is de eerste nederlaag in de 3e Divisie A daardoor een feit. Wat buiten deze wedstrijd mooi was om te zien was dat er gisteren vier spelers van de O21 op de bank zaten bij het eerste elftal. Als kers op de taart mocht Milan Smit zijn debuut ook nog eens maken.” – Jeroen Burghout (hoofdtrainer O21)

Scoreverloop:
’40 1-0, Excelsior Maassluis
’66 2-0, Excelsior Maassluis

SC Cambuur O16 – ADO Den Haag O16 (2-2)
“Qua veldspel speelden we tegen ADO een aardige wedstrijd, hadden we veelvuldig de bal, maar kwamen we niet tot het creëren van echte kansen. Door twee zondagsschoten op zaterdagmiddag kwamen we in de eerste helft met 0-2 achter, maar door een echte teamprestatie wisten we deze achterstand om te buigen naar 2-2 en in de 90e minuut zelfs bijna nog de 3-2 te maken. Al met al was het voetballend niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar hoe wij als team ons hebben terug geknokt een groot compliment.” – Rik Reinsma (hoofdtrainer O16)

Scoreverloop:
’35 0-1, ADO Den Haag
’38 0-2, ADO Den Haag
’59 1-2, Yoram van der Veen
’72, 2-2, Yoram van der Veen

Sc Heerenveen O14 – SC Cambuur O14 (1-3)
“Afgelopen zaterdag speelden we De Friese Derby. Al vroeg in de eerste helft kwamen we daarin ongelukkig achter door een vrije trap die door iedereen werd gemist en binnenviel bij de tweede paal. Gaandeweg het eerste bedrijf kwamen we beter in de wedstrijd en vlak voor rust scoorden we de 1-1. In de tweede helft hadden we het in het begin opnieuw lastig, maar pakten we uiteindelijk het initiatief en creëerden we opeens veel kansen. In de laatste tien minuten scoorden we twee keer na goede diepte loopacties, met een enorme ontlading als gevolg.” – Matthias Frankema (hoofdtrainer O14)

Scoreverloop:
’1 1-0, sc Heerenveen
’33 1-1, Tristan Tiekstra
’61 1-2, Pepijn Kooistra
’62 1-3, Pepijn Kooistra

De Graafschap O12 – SC Cambuur O12 (6-15, Twin Games)
“Uit tegen De Graafschap hebben we een goede wedstrijd gespeeld, zowel in Twin Games-verband als elf tegen elf. De wedstrijden waren een genot om naar te kijken, de spelers werkten ontzettend hard en hebben enorm gestreden. Het was daarnaast fijn om te zien dat de samenwerking in het uitspelen van een twee tegen één overtalsituatie goed ging, met name tijdens het vrijspelen in de opbouw.” – Jan Hulzinga (hoofdtrainer O12)

Foto: SC Cambuur Jeugdopleiding