058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (10)

5 september 2022, 16:39

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen zaterdag (voor het eerst dit seizoen) in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – Excelsior Maassluis O21 (Divisie 3A, 2-1)
Na een puike voorbereidingscampagne met onder andere overwinningen op Vitesse O21 (1-3) en Go Ahead Eagles O21 (3-1) en winst in de beker op Excelsior Rotterdam (1-5) stond de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen angstgegner Excelsior Maassluis O21. Angstgegner, aangezien vorig seizoen met 2-0 werd verloren van deze ploeg. In de beginfase van het duel had SC Cambuur O21 het overwicht, maar bleek al gauw dat het wederom een lastige middag ging worden. SC Cambuur O21 kwam bovendien niet in het spel dat het op de afgelopen zaterdagen liet zien.

Na een 0-0 stand bij rust werd de tweede helft een waar voetbalgevecht. De geel-blauwen wisten hierbij op een 1-0 voorsprong te komen door een treffer van Tom van de Werff en kregen vervolgens ook enkele goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Een afgeslagen corner van Excelsior Maassluis O21 werd in de nastoot echter fantastisch binnen geschoten en zorgde voor 1-1. Maar in de 85e minuut van het duel zorgde Damian Timan er met een geweldige vrije trap voor dat SC Cambuur O21 de drie punten in eigen huis wist te houden. Een mooie start van de competitie!

SC Cambuur O18 – AFC O18 (Divisie 3A, 4-0)
Na op zaterdag 27 augustus in de beker ook al tegen AFC O18 te hebben gespeeld (uitslag: 3-1 voor de geel-blauwen), kwamen de Amsterdammers een week later wederom naar Leeuwarden voor de eerste wedstrijd in de competitie. Het eerdere treffen was een goede voorbereiding voor de partij van afgelopen zaterdag. AFC O18 bood tijdens het duel opnieuw goed weerstand, maar door prima doelpunten van achtereenvolgens Yme Bruinsma, Daan Visser, Sven Dijkstra en opnieuw Daan Visser wist SC Cambuur O18 de zege te pakken. Ook voor O18 een prima start van de competitie.

NAC O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 2A, 2-1)
In Brabant nam SC Cambuur O16 het in de competitie op tegen NAC O16 en hierbij bleek dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Ondanks een goede beginfase en na op een 0-1 voorsprong te zijn gekomen via Danyello Look, wist SC Cambuur O16 in de eerste helft niet tot veel uitgespeelde kansen te komen. Dit aangezien NAC O16 vanuit een compact blok speelde en via de omschakeling probeerde gevaarlijk te worden. Hieruit scoorden zij voor de rust tweemaal.

De tweede helft liet een soortgelijk spelbeeld zien, waarin SC Cambuur O16 veelal het balbezit had en door iets directer te spelen ook steeds vaker gevaarlijk werd. Tot een verandering van de ruststand kwam het echter niet meer. Uitslag: 2-1.

N.E.C. O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 3-3)
SC Cambuur O14 reisde zaterdag af naar Nijmegen voor het eerste competitieduel van het seizoen tegen N.E.C. O14. De start van de geel-blauwen was wervelend, want binnen no-time maakte Victor Boatashi twee prachtige doelpunten. Na deze twee snelle treffers kwam N.E.C. O14 beter in hun spel en lieten ook zij zien goed te kunnen voetballen. De 1-2 viel, maar vlak daarna was het Victor Boatashi die zijn hattrick complementeerde! Voor de pauze viel echter de 2-3.

Een spannende tweede helft volgde, waarbij N.E.C. O14 de bovenliggende partij was SC Cambuur O14 slaagde er echter lange tijd in de gelijkmaker te voorkomen, totdat vlak voor tijd N.E.C. O14 uit een corner de 3-3 maakte. Helaas kon de overwinning niet over de streep worden getrokken, maar al met al was 3-3 een terechte uitslag.

FC Groningen O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games, 10-19)
SC Cambuur O12 speelde zaterdag op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen tegen de O12 van de plaatselijke FC. Een leuke tegenstander en vanaf de aftrap was er gelijk vuurwerk. De wedstrijdjes werden, ondanks het zomerse weer, in de hoogste versnelling afgewerkt en de geel-blauwen lieten meteen zien een echt en hecht team te zijn.

Ook voetballend zag het er goed en met veel strijd en passie werden een veel mooie doelpunten gemaakt. Negentien om precies te zijn tegenover tien van FC Groningen O12. Met een goed gevoel gingen de geel-blauwen huiswaarts.