058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (11)

13 september 2022, 11:33

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

AFC O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 3A, 0-1)
Op het prachtige complex midden op de Zuidas in Amsterdam kruiste SC Cambuur O21 de degens met AFC O21. De thuisploeg koos van met af aan voor een defensieve speelstijl, om via de counter gevaarlijke te worden. Het was echter SC Cambuur O21 dat, ondanks het niet hoogstaande spel, veel balbezit had en de kansen kreeg. Voor de pauze kwamen de geel-blauwen op voorsprong. Op aangeven van Vincent Pichel wist Tom van der Werff de 0-1 binnen te schieten.

Met de voorsprong op zak begon SC Cambuur O21 in de tweede helft wederom met aanvallen, maar de 0-2 bleef uit. Daardoor mocht AFC O21 hoop houden op een punt. Na een rommelige en spannende slotfase wist SC Cambuur O21 de drie punten mee terug te nemen naar Leeuwarden. Het blijkt dat het voor BVO-teams geen ABC’tje is om tegen gerenommeerde amateurclubs de punten te behalen. SC Cambuur O21 mag dus tevreden zijn met het resultaat.

N.E.C. O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 3A, 0-0)
SC Cambuur O18 ging tijdens de tweede speelronde in de competitie op bezoek bij N.E.C. O18. Tijdens de eerste helft bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, waarna in de tweede helft de geel-blauwen de partij langzaam maar zeker naar zich toe trokken. Zeker na een rode kaart voor N.E.C. O18, maar de openingstreffer bleef telkens uit. De thuisploeg werd nog een paar gevaarlijk via de counter, maar gescoord werd er uiteindelijk niet in Nijmegen.

SC Cambuur O16 – ADO Den Haag O16 (Divisie 2A, 2-6)
Na het nipte verlies van een week eerder tegen NAC O16 (2-1) was het streven van SC Cambuur O16 om op eigen veld tegen ADO Den Haag O16 als team goed voor de dag te komen. Ondanks het feit dat de uiteindelijke uitslag iets anders deed vermoeden, was dit voor het grootste gedeelte wel zo. Het lukte vaak om op te bouwen, tot kansen te komen en de bal hoog op de helft van de tegenstander te veroveren. Daar waar de geel-blauwen de kansen echter niet wisten te benutten, deed ADO Den Haag O16 dat in de eerste helft op zeer effectieve wijze wel. Het gevolg was een 0-3 ruststand.

Het tweede bedrijf startte geweldig voor SC Cambuur O16 met twee doelpunten binnen vijf minuten. Achtereenvolgens vonden Danyello Look en Amar Bakkati het net en met 2-3 op het scorebord was de gelijkmaker binnen handbereik. Maar helaas lukte het SC Cambuur O16 niet om het momentum door te zetten en in het verdere verloop van het duel wist ADO Den Haag O16 nog drie treffers te maken. Een nuttige wedstrijd met voldoende goede én leermomenten.

SC Cambuur O14 – sc Heerenveen O14 (Divisie 3A, 1-1)
Voor SC Cambuur O14 stond de voorbije week volledig in het teken van De Friese Derby. Op de dinsdag oefende een O13-formatie tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen (eindstand: 3-3) en op zaterdag troffen de O14-teams elkaar in competitieverband. In de eerste helft was duidelijk zichtbaar dat er de nodige spanning op het duel stond, maar desondanks slaagden de geel-blauwen er van achteruit te voetballen. De uitvoering daarbij was echter niet altijd even nauwkeurig, waardoor veel kansen uitbleven. Sc Heerenveen O14 kwam bovendien uit een standaardsituatie op 0-1.

In de tweede helft deed SC Cambuur O14 er een schepje bovenop en hierdoor kwam het team beter in de wedstrijd. Dit leidde tot een paar grote kansen en de verdiende gelijkmaker. Een aanval over de rechterflank met een geweldige overlap en dito voorzet werd door linksbuiten Chris de Jong binnengekopt. Vlak voor tijd kregen de geel-blauwen dé kans om de winnende 2-1 te maken, maar een kopbal van dichtbij werd door de doelman van sc Heerenveen O14 op katachtige wijze uit het doel gewerkt. Hierdoor bleef het 1-1 en dat was gezien de gehele partij een terechte uitslag.

SC Cambuur O12 – sc Heerenveen O12 (Twin Games, 11-19)
Ook SC Cambuur O12 speelde zaterdag De Friese Derby. Voor de meeste spelers van het team de allereerste derby en dat bracht de nodige energie, maar ook spanning met zich mee. Er vielen een aantal tegentreffers in het eerste blok, welke werden geanalyseerd in de rust. In het tweede blok werd, ondanks de ruime voorsprong voor sc Heerenveen O12, het spelbeeld anders en kwamen de geel-blauwen steeds vaker bij het vijandelijke doel. En met succes, want er vielen meerdere doelpunten. Ondanks dat er uiteindelijk helaas met 11-19 verloren werd, was het duel wederom zeer nuttig.