058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (12)

20 september 2022, 11:24

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – AVV Zeeburgia O21 (Divisie 3A, 5-1)
In het Cambuur Stadion stond SC Cambuur O21 tegenover AVV Zeeburgia O21, de club uit de hoofdstad die tijdens de speelronde daarvoor knap gelijk wist te spelen tegen Excelsior Rotterdam O21. De aanwezige eigen supporters kregen een vermakelijke eerste helft voorgeschoteld, waarbij de intensiteit erg hoog lag aan Leeuwarder zijde. Via twee prima aanvallen zag men Tom van de Werff de 1-0 en 2-0 maken, was het Vincent Pichel die na een mooie combinatie de 3-0 maakte en zorgde Damian Timan met een bekeken schot voor 4-0, wat tevens de ruststand was.

Na de theepauze ontstond er een ander spelbeeld. De intensiteit ging omlaag en er werden een stuk minder kansen gecreëerd door SC Cambuur O21. De geel-blauwen wisten nog eenmaal te scoren via Kyron van der Kaap, waarna vlak voor het einde Zeeburgia O21 voor de eretreffer wist te zorgen. Een kleine smet op de middag waren het geblesseerd uitvallen van Yannick Hettinga (O18-speler Ralph Peres mocht hierdoor zijn debuut maken in O21) en een rode kaart voor Myles Veldman, die een doorgebroken tegenstander neerhaalde. Met een uitslag van 5-1 kan SC Cambuur O21 echter tevreden zijn na dit duel is het bovendien de trotse (en nog altijd ongeslagen) lijstaanvoerder in Divisie 3A.

SC Cambuur O18 – FC Volendam O18 (Divisie 3A, 5-1)
Op Sportpark Kalverdijkje Noord speelde SC Cambuur O18 haar tweede thuiswedstrijd in competitieverband en daarbij was FC Volendam O18 de opponent. De bezoekers begonnen sterk aan het duel en de geel-blauwen hadden moeite om onder de druk uit te komen, waardoor FC Volendam O18 snel op 0-1 voorsprong kwam. Halverwege de eerste helft nam SC Cambuur O18 echter de regie over en door doelpunten van achtereenvolgens Yoram van der Veen en Wiebe Kooistra (2x) stond er een 3-1 stand op het bord halverwege. In de tweede helft ging SC Cambuur O18 vrolijk verder en liepen zij uit tot een 5-1 overwinning door toedoen van Wiebe Kooistra, die zijn hattrick compleet maakte, en Domaro Deenen. Een knappe zege met zeer dominant spel, wat terug te zien was in vele mooie aanvallen en een aantal prachtige treffers.

FC Utrecht O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 2A, 2-3)
Na tweede gespeelde competitiewedstrijden stond de teller wat betreft het aantal verzamelde punten helaas nog op nul voor SC Cambuur O16, maar in speelronde 3 kwam daar verandering in. Bij en tegen FC Utrecht O16 werd op knappe wijze gewonnen, een overwinning die tot stand kwam doordat met name in het eerste bedrijf prima aanvallen op de mat werden gelegd. Dit zorgde voor een 0-1 ruststand door een doelpunt van Wessel van der Goot. In de tweede helft nam de druk van FC Utrecht O16 toe, maar kwam SC Cambuur O16 via Danyello Look wel op 0-2. Daarna moest het vrij vlot twee tegendoelpunten incasseren, waarna Annis Titawanno in de 72e minuut de winnende treffer wist te maken. Gezien de strijdlust en punten een belangrijke zege voor SC Cambuur O16 en bovendien zeer waardevol voor het teamproces.

FC Emmen O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 0-1)
Aan De Oude Meerdijk nam SC Cambuur O14 het, na eerder al een oefen- en bekerduel te hebben gespeeld, het voor de derde keer dit seizoen op tegen FC Emmen O14. Tijdens de eerste helft kwamen de geel-blauwen redelijk snel op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Nikolai Francois. Op dat moment een logisch gevolg van de krachtsverhoudingen op het veld. Naarmate het eerste bedrijf vorderde nam FC Emmen O14 het initiatief wat over, zonder tot grote kansen te komen. In de tweede helft had SC Cambuur O14 weer de controle over de wedstrijd en gokte de thuisploeg vooral op fouten en diepe ballen op de twee snelle spitsen. De geel-blauwen verzilverden de kansen echter niet, waardoor het door de 0-1 stand tot op het laatst spannend bleef. Maar uiteindelijk werden de drie punten over de streep getrokken.

FC Twente/Heracles Almelo O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games, 11-8)
SC Cambuur O12 moest vroeg uit de veren voor het duel bij en tegen FC Twente/Heracles Almelo O12. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd dan SC Cambuur O12, dus moesten de mannen van het geel en blauw vol aan de bak om tegentreffers te voorkomen. Na dat eerste blokje leefde SC Cambuur O12 op en een aantal mooie aanvallen en schitterende doelpunten volgden. FC Twente/Heracles Almelo O12 deed daarna iets terug en dat zorgde voor een gebalanceerde wedstrijd. Toch waste de ploeg uit het Oosten die uiteindelijk aan het langste eind trok (11-8).