058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (13)

26 september 2022, 14:38

In tegenstelling tot het eerste elftal kwamen drie van de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend wel in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

FC Den Bosch O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 3A, 2-1)
De tweede uitwedstrijd in de competitie betekende opnieuw een verre reis voor SC Cambuur O18, want op de agenda stond het bezoek aan FC Den Bosch O18. De geel-blauwen begonnen prima aan het duel in Stadion De Vliert en kwamen uit een hoekschop via Daan Visser op een terechte 0-1 voorsprong. Tot een kwartier voor tijd was SC Cambuur O18 de dominante partij, maar de Leeuwarders konden dit niet uitdrukken in een grotere voorsprong. FC Den Bosch O18 ging uiteindelijk opportunistischer spelen en dit leidde helaas tot de 1-1. Nog een afgekeurd doelpunt van SC Cambuur O18 volgde, waarna in de allerlaatste seconden van het treffen een wereldgoal van FC Den Bosch O18 zorgde voor de eerste nederlaag van de geel-blauwen in de competitie. Lering trekken uit deze wedstrijd en meenemen naar de volgende.

SC Cambuur O16 – Willem II O16 (Divisie 2A, 1-2)
Na de overwinning van een week eerder bij en tegen FC Utrecht O16 (2-3) hoopte SC Cambuur O16 op eigen veld tegen Willem II O16 de goede lijn door te trekken, maar helaas lukte dit nét niet. In de eerste helft hadden de geel-blauwen het zo nu en dan lastig, maar kwamen zij wel op een 1-0 voorsprong door een prima doelpunt met Quinton Gustina als eindstation. Op dat moment zeker niet onverdiend, aangezien SC Cambuur O16 beter met de manier van voetballen van de Brabantse opponent wist om te gaan en aan de bal ook beter de juiste oplossingen wist te vinden.

In de tweede helft probeerde Willem II O16 door veel energie in het spel te leggen een snelle gelijkmaker te forceren. Dit lukte dan ook uit een hoekschop. Daarna veranderde het spelbeeld aanzienlijk vanwege een rode kaart voor een speler van Willem II O16. Een rake vrije trap slechts twee minuten later van de Tilburgers betekende echter dat de Leeuwarders met een man meer op jacht moesten naar de gelijkmaker. Een slotoffensief van ruim twintig minuten volgde, maar daarin lukte het maar weinig om in de positie tot scoren te komen. Iets meer geduld in de eindfase had hierin zeker kunnen bijdragen. Willem II O16 trok de zege uiteindelijk over de streep en dus ook voor SC Cambuur O16 een leerzaam verlies.

SC Cambuur O14 – FC Groningen O14 (Divisie 3A, 2-5)
Voor SC Cambuur O14 stond op Sportpark Kalverdijkje Noord het Noordelijke onderonsje met FC Groningen O14 te wachten. Het eerste bedrijf startten beide teams voortvarend, waarbij de Groningers de voorsprong pakten als gevolg van een stukje extra kwaliteit binnen de lijnen. Ondanks de 0-1 ging SC Cambuur O14 vol goede moed op jacht naar de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet meer voor de theepauze. In de eerste twintig minuten van de tweede helft waren de geel-blauwen geen schim van de ploeg die zij voor de rust waren en scoorde FC Groningen O14 in deze periode maar liefst driemaal. SC Cambuur O14 wist zich echter te herpakken en tweemaal iets terug te doen door doelpunten van Adel Boufennara en Victor Boatashi. Kansen op de 3-4 kwamen er ook, maar de aansluitingstreffer viel niet en uiteindelijk troffen de bezoekers nog eenmaal doel. Wedstrijd gespeeld, een duel waarin SC Cambuur O14 veerkracht toonde en het qua spel in de eerste helft voldoende aanknopingspunten bood om mee verder te bouwen.