058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (14)

3 oktober 2022, 16:07

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

Alphense Boys O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 3A, 0-9)
In Alphen aan Den Rijn nam SC Cambuur O21 het op tegen de vorige werkgever van Tyrique Mercera, tegenwoordig speler in Leeuwarder dienst. Als gevolg van de blessure van Yannick Hettinga, die succesvol is geopereerd aan een botbreuk die hij opliep in het duel tegen Zeeburgia O21, en het ontbreken van Damian Timan, die mocht aansluiten bij het eerste elftal als wisselspeler tegen zijn oude club PSV, waren er een aantal wijzigingen in de geel-blauwe formatie.

Tijdens het treffen werd al snel duidelijk dat SC Cambuur O21 het spel moest gaan maken en Alphense Boys O21 vooral tot kansen probeerde te komen via de lange bal. In de eerste 45 minuten vonden achtereenvolgens Roy van Mameren, Kyron van der Kaap, Chima Anyasi en Tom van der Werff het net en met de 0-4 ruststand was het zaak om in de tweede helft te blijven scoren en daarmee te werken aan het doelsaldo. Dit lukte doordat Kyron van der Kaap nog drie keer wist te scoren en Dylan Smit ook tweemaal doel trof. Door deze klinkende zege behoudt SC Cambuur O21 haar ongeslagen status en koppositie in de competitie en kan het zich gaan opmaken voor maar liefst vier zes puntenwedstrijden op rij.

SC Cambuur O18 – Excelsior O18 (Divisie 3A, 3-2)
Op Sportpark Kalverdijkje Noord stond voor SC Cambuur O18 het affiche tegen Excelsior O18 te wachten, een fysiek sterke en opportunistisch spelende opponent. In de eerste helft hadden de geel-blauwen de nodige moeite met de Rotterdammers, maar door toedoen van Yme Bruinsma en Wiebe Kooistra lukte het wel om twee keer te scoren. Ook Excelsior O18 scoorde echter ook tweemaal, waardoor de ruststand 2-2 was. In het tweede bedrijf ging het duel lang gelijkop, totdat de slotfase aanbrak. Waar de Leeuwarders een week eerder op bezoek bij FC Den Bosch O18 in de laatste seconden ten onder gingen, was het nu SC Cambuur O18 dat in de dying seconds aan de goede kant van de score kwam te staan. Na een indirecte vrije trap was Jelte Priem het eindstation en de reden voor een klein feestje op het veld en in de kleedkamer. Een mooie beloning voor het team en een prima wedstrijd tegen een sterk Excelsior O18.

SC Cambuur O16 – PEC Zwolle O16 (Divisie 2A, 0-5)
In PEC Zwolle O16 trof SC Cambuur O16 een tegenstander die net als de geel-blauwen een lastige competitiestart achter de rug heeft en daarom werd er erg uitgekeken naar de onderlinge krachtmeting. Ondanks een veldoverwicht in de eerste helft en een aantal grote kansen lukte het SC Cambuur O16 niet de score te openen. Gedurende de wedstrijd trad de aloude voetbalwet in werking en scoorde PEC Zwolle O16 er flink op los. De geel-blauwen kregen vervolgens ook voldoende kansen om terug in het duel te komen, maar ook hierin slaagden zij niet. Al met al een leerzame middag voor het team, waarin zeker ook lichtpuntjes waren te vinden, zoals het variëren in de opbouw en het creëren van kansen. In een competitie waar winnen en verliezen dicht bij elkaar liggen is het houden van focus op de ontwikkeling raadzaam.

Go Ahead Eagles O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 2-1)
Voor SC Cambuur O14 stond het bezoek aan koploper Go Ahead Eagles O14 op de agenda. Een eveneens fysiek sterke tegenstander, waar in de wedstrijd overigens weinig van te merken was. De geel-blauwen startten namelijk geweldig met veel balbezit en anderzijds veel pressie op de opbouw van Go Ahead Eagles O14. Na een aantal kansen in de eerste helft volgde vlak voor het rustsignaal de 0-1 via Adel Boufennara. Na de rust bleef SC Cambuur O14 doorgaan met druk zetten en kansen creëren, maar uit het niets moest het toch de gelijkmaker slikken na miscommunicatie in de opbouw. Vlak voor het eindsignaal viel ook de 2-1 uit een schot van afstand. Deze eindstand deed geen recht aan de verhoudingen binnen de lijnen en een wijze les dat de kansen moeten worden benut om dit soort ontmoetingen winnend af te sluiten.

SC Cambuur O12 – FC Emmen O12 (Twin Games, 12-14)
Na een vrij weekend voor SC Cambuur O12 mochten de geel-blauwen op het sportpark van VV DTD in Koarnjum het opnemen tegen FC Emmen O12. Negentig seconden na het begin stond er al een 1-1 stand op het scorebord, toen er plots een klap onweer viel en de wedstrijdjes werden onderbroken. Maar gelukkig was deze pauze van korte duur en werd het spannende treffen hervat. Er werd onzettend veel strijd geleverd en de onderlinge verschillen waren zeer klein. Ook werd er qua doorzettingsvermogen veel gevraagd van de spelers tijdens deze wedstrijd, want meerdere stortbuien trokken over het veld. Uiteindelijk eindige de wedstrijd met 12-14 nipt in het voordeel van FC Emmen O12.