058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (15)

10 oktober 2022, 16:11

Net zoals het eerste elftal kwamen vier van de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) weer in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – Excelsior O21 (Divisie 3A, 3-2)
Voor SC Cambuur O21 is oktober de maand van het treffen met directe concurrenten in de strijd om promotie naar een hogere divisie en daarbij stond op de tweede zaterdag het thuisduel tegen Excelsior O21 op de agenda. De geel-blauwen starten sterk aan de ontmoeting en in de 3e minuut was het Matthias Nartey die zijn basisdebuut opluisterde met de openingstreffer. De Leeuwarders gingen vervolgens jagen op de 2-0, maar deze treffer viel niet. In het restant van de eerste helft scoorden de Rotterdammers bovendien twee keer en dus moest SC Cambuur O21 in de achtervolging.

Na de nodige aanpassingen in de rust werd het duel een echte vechtwedstrijd, waarin Chima Anyasi uiteindelijk de 2-2 wist binnen te koppen. Na de rode kaart aan Excelsior-zijde kreeg SC Cambuur O21 in de 78e minuut de beloning voor het harde werken. Na een vrije trap van Damian Timan was het Amine Rhemi die de rebound kon binnentikken. 3-2 en de reden voor een klein feestje op het veld van het Cambuur Stadion. SC Cambuur O21 blijft als koploper ongeslagen.

SC Cambuur O18 – Alphense Boys O18 (Divisie 3A, 2-1)
Op Sportpark Kalverdijkje Noord nam SC Cambuur O18 het op tegen Alphense Boys O18, een listige opponent die liet zien prima te kunnen voetballen en tot kansen te komen. De bezoekers uit Zuid-Holland waren hier in het eerste bedrijf doortastender in en namen dan een 0-1 voorsprong. Na een aantal wijzigingen aan Cambuur-zijde in de pauze gingen de geel-blauwen op jacht naar de gelijkmaker. Na zestig minuten viel dan eindelijk de 1-1 via Yoram van der Veen en luttele minuten later bracht Yme Bruinsma SC Cambuur O18 op 2-1. Alphense Boys O18 ging in het restant van het duel nog opportunistischer spelen, maar de geel-blauwen hielden goed stand en dat leverde drie zwaarbevochten punten op.

FC Twente/Heracles Almelo O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 2A, 3-1)
In FC Twente/Heracles Almelo O16 trof SC Cambuur O16, net zoals tijdens iedere ontmoeting in deze competitie, een gedegen tegenstander. Na een lastig verlopen eerste helft, waarin de geel-blauwen steeds verder achteruit werden gedwongen en daardoor op een 1-0 achterstand kwamen, bracht de tweede helft een ander spelbeeld. Steeds vaker lukte het SC Cambuur O16 om de tegenstander vroeg onder druk te zetten, de bal te veroveren en in de zestienmeter te komen, wat de 1-1 opleverde door een prima doelpunt van Danyello Look. Na een aantal mogelijkheden op de 1-2 sloeg FC Twente/Heracles Almelo O16 toe in de omschakeling en vlak voor het laatste fluitsignaal viel ook de beslissende 3-1.

PEC Zwolle O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games, 22-9)
De uitwedstrijd tegen PEC Zwolle O12 is ieder seizoen een uitdagend affiche voor SC Cambuur O12 en ditmaal was dat niet anders. De Zwollenaren begon erg sterk aan het duel en scoorden meteen een aantal keer vanuit de omschakeling en dus werd meteen duidelijk waar SC Cambuur O12 extra aandacht aan moest besteden. Dit duurde een poosje, maar daarna slaagden de geel-blauwen erin om het wedstrijdbeeld dusdanig te laten kantelen. Dit resulteerde in een aantal mooie doelpunten, welke op passende wijze werden gevierd. Ondanks de einduitslag groeide SC Cambuur O12 in de wedstrijd. Met een goed gevoel en de nodige leermomenten voor de volgende wedstrijd stapten zij van het veld.