058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (16)

17 oktober 2022, 16:17

Net zoals het eerste elftal kwamen drie van de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend (vrijdag/zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Daarnaast speelde SC Cambuur O12 een vriendschappelijke wedstrijd. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de duels te vinden.

Sc Heerenveen O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 3A, 0-0)
Afgelopen vrijdag stond voor SC Cambuur O21 De Friese Derby bij en tegen sc Heerenveen O21 op het menu. Oftewel: de koploper van Divisie 3A op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst. Tijdens de eerste helft hadden de gastheren het meeste balbezit, maar waren de grootste kansen waren voor Leeuwarders. Helaas werden vier grote mogelijkheden niet omgezet in een doelpunt op het natte en gladde grasveld. Vlak voor het rustsignaal kwam SC Cambuur O21 nog wel goed weg, toen een keiharde Heerenveense poging uiteen spatte op de lat boven Brett Minnema.

Na de pauze was het spelbeeld anders en had SC Cambuur O21 een groter overwicht op het veld. Sc Heerenveen O21 creëerde geen kansen en het leek wachten op een doelpunt van de geel-blauwen. Zo schoot Amine Rehmi twee keer voorlangs, werd de bal vanuit een corner in een scrimmage van de lijn gehaald en stond spits Kyron van de Kaap oog en in oog met de doelman. Maar helaas viel het doelpunt niet. Aan de andere kant werd de thuisploeg maar spaarzaam gevaarlijk in de counter, maar leidde een te laat ingezette sliding op de rand van het strafschopgebied in de 80e minuut wel tot een penalty voor sc Heerenveen O21. Tot opluchting van alle aanwezige geel-blauwen stopte Brett Minnema de penalty. De laatste tien minuten werd het spel slordiger, maar waren er nog gevaarlijke momenten voor beide doelen. Twee minuten voor het einde leek de bal ook voor SC Cambuur O21 op de stip te gaan na hands van een Heerenvener, maar de scheidsrechter wilde daar niet aan. Zo eindigde het beladen en spannende competitieduel zonder doelpunten en zijn de geel-blauwen, ondanks het gelijke spel tegen de rivaal, nog altijd de trotste lijstaanvoerder van de competitie.

Willem II O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 3A, 1-3)
Voor SC Cambuur O18 stond met het treffen bij en tegen Willem II O18 de meest verre uitwedstrijd van de najaarscyclus op het programma. De geel-blauwen startten erg sterk in Tilburg en namen al na vijf minuten spelen een 0-1 voorsprong door een rake kopbal van Toni Jonker. Kansen op de 0-2 waren er ook, terwijl Willem II O18 vanuit de omschakeling een aantal gevaarlijke momenten kende. Door het opportunistische spel van de thuisploeg viel in het tweede bedrijf al snel de 1-1 en vervolgens kreeg Willem II O18 vanaf elf meter de kans om op een 2-1 voorsprong te komen. Dit werd echter voorkomen door een prima redding van SC Cambuur O18-goalie Sem Bonte. In de slotfase van de ontmoeting lukte het de Leeuwarders om door toedoen van Yoram van der Veen en Sven Dijkstra alsnog met de drie punten aan de haal te gaan. Door de overwinning ver van huis wist SC Cambuur O18 de koppositie in Divisie 3A andermaal te verstevigen.

SC Cambuur O14 – FC Volendam O14 (Divisie 3A, 1-0)
Op Sportpark Kalverdijkje Noord kreeg SC Cambuur O14 bezoek van koploper FC Volendam O14 en daarbij wisten de geel-blauwen met name in de eerste helft met veel energie, lef en druk naar voren het vuur aan de schenen te leggen bij de Noord-Hollanders. FC Volendam O14 had hier duidelijk veel moeite mee en SC Cambuur O14 kon daardoor zelf veel doelkansen creëren, maar tot doelpunten (eentje werd bovendien afgekeurd) kwam het niet. Vlak voor de theepauze kreeg FC Volendam O14 een penalty en daarmee een reuzenkans om de score te openen, maar Lanvin Warmerdam stopte de strafschop op geweldige wijze! Na de rust namen de bezoekers meteen het initiatief over, maar was het juist SC Cambuur O14 dat op een 1-0 voorsprong kwam. Uit een voorzet van Roan de Kroon kopte Victor Boatashi binnen. In het restant van de tweede helft was het tegenhouden geblazen voor de geel-blauwen, maar door goed samenwerken en nog een paar goede reddingen van Lanvin Warmerdam werd de overwinning op de koploper over de streep getrokken.

FC Utrecht O12 – SC Cambuur O12 (oefenwedstrijd)
Het vrije speelweekend gaf SC Cambuur O12 de gelegenheid om een oefenduel bij en tegen FC Utrecht O12 te spelen (tweemaal een wedstrijd Twin Games en tweemaal elf tegen elf). Tijdens de Twin Games-duels lag het tempo erg hoog en was het voor SC Cambuur O12 aanpoten om mee te komen. Het spel golfde op en neer en zowel FC Utrecht O12 als de geel-blauwen kenden goede fases. Na de Twin Games werd er doorgeschakeld naar elf tegen elf op een volledig veld en lukte het SC Cambuur O12 om dominant te spelen en doelpunten te maken. Tijdens de twee helft was de thuisploeg de baas op het veld en wisten zij een aantal te scoren en dus was het al met al een leerzame en leuke dag in Utrecht.