058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (17)

24 oktober 2022, 13:51

Net zoals het eerste elftal kwamen twee van de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) ook in actie in competitieverband. Daarnaast speelde SC Cambuur O18 een vriendschappelijke duel. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

FC Dordrecht O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 3A, 1-2)
Als de nog altijd ongeslagen koploper van de competitie reisde SC Cambuur O21 af naar Zuid-Holland voor het treffen bij en tegen FC Dordrecht O21. De geel-blauwen starten prima aan het duel en wisten al snel te scoren, maar helaas werd het doelpunt door de scheidsrechter ten onrechte afgekeurd. Gaandeweg de eerste helft werd SC Cambuur O21 slordig en kon het maar moeilijk druk op de tegenstander krijgen, zonder overigens veel tegenkansen om de oren te krijgen.

Na de rust pakten de Leeuwarders de draad weer op, hadden zij het betere van het spel en werden er een aantal kansen gecreëerd. Uiteindelijk kwam SC Cambuur O21 dankzij een prachtige actie van Maxwell Rodriques in de 55e minuut op een 0-1 voorsprong. In de laatste twintig minuten van de partij werd FC Dordrecht O21 gevaarlijker en sterker en kon het de 1-1 maken. Op wilskracht probeerden de geel-blauwen daarna weer de leiding te pakken en dit lukte in de 92e minuut, toen Myles Veldman werd diep gestuurd en in het strafschopgebied werd neergehaald. Er volgde een strafschop, welke door Roy van Mameren feilloos werd binnengeschoten. Dankzij de vechtlust van SC Cambuur O21 gingen de drie punten mee in de bus naar Leeuwarden en blijft het team op koers liggen voor promotie naar Divisie 2 en het kampioenschap.

SC Cambuur O18 – VV Hoogezand O19 (oefenwedstrijd, 6-1)
Voor SC Cambuur O18 bracht hij vrije weekend in de competitie de gelegenheid om een vriendschappelijke wedstrijd te spelen en wel op Sportpark Kalverdijkje Noord tegen VV Hoogezand O19. Tijdens dit treffen konden meerdere spelers die terugkeerden van blessures weer de nodige minuten maken en daarnaast verder bouwen aan de manier van spelen. In het eerste bedrijf waren Jelte Priem en Sybrand Veldhuis beide trefzeker en na de theepauze vonden Wiebe Kooistra, Roan van der Weij, Wiebe van der Heide en opnieuw Roan van der Weij achtereenvolgens het net. Het enig smetje op de oefenpartij was het tegendoelpunt, dat op ongelukkige wijze viel. SC Cambuur O18 is klaar voor de tweede helft van de najaarscyclus en gaat daarin als koploper van Divisie 3A op jacht naar promotie naar Divisie 2 en het kampioenschap.

SC Cambuur O16 – Go Ahead Eagles O16 (Divisie 2A, 2-7)
In een competitie waar SC Cambuur O16 wekelijks enorm wordt uitgedaagd kwam medekoploper Go Ahead Eagles O16 ditmaal op bezoek in Leeuwarden. Een team dat deze positie op de ranglijst terecht bezet en met name in de eerste helft flink wist huis te houden. Het gevolg was een 0-5 stand halverwege het duel en dat was niet alleen te wijten aan het spel van de tegenstander, maar ook aan het geringe initiatief aan geel-blauwe zijde. In de tweede helft wist SC Cambuur O16 zich enigszins te herstellen, al bleef Go Ahead Eagles O16 de bovenliggende partij. Beide teams zouden nog tweemaal scoren en namens de Leeuwarders deden Nicky van der Kerk en Amar Bakkati dit. Kortom: een verdiende nederlaag.