058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (18)

31 oktober 2022, 13:34

In tegenstelling tot het eerste elftal kwamen drie van de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend wel in actie in competitieverband. Daarnaast speelde O12 een oefenduel en kon het treffen van O16 tegen NAC Breda O16 geen doorgang vinden. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

Excelsior Maassluis O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 3A, 0-2)
Voor SC Cambuur O21 stond het uitduel tegen angstgegner Excelsior Maassluis O21 op de agenda. Angstgegner, omdat vorig seizoen met 2-0 werd verloren in Zuid-Holland en het thuisduel eerder dit seizoen maar nipt werd gewonnen (2-1). Bovendien is Excelsior Maassluis O21 een concurrent in de strijd om promotie naar Divisie 2 en daarom werd rekening gehouden met een lastige middag. SC Cambuur O21 had in de eerste helft het beste van het spel en creëerde volop kansen. Na een scherp aangesneden vrije trap van Damian Timan was het Milan Smit die in de 19e minuut de 0-1 kon binnenkoppen. In de 37e minuut was het opnieuw Smit die kon scoren, ditmaal op aangeven van Jhondly van der Meer. Met de 0-2 tussenstand liet de tweede helft een ander spelbeeld zien. De thuisploeg probeerde het wel, maar kwam niet verder dan een aantal kansen en de geel-blauwen anderzijds maakten het onnodig moeilijk om de mogelijkheden niet te benutten. Uiteindelijk werd de zege over de streep getrokken en is SC Cambuur O21 nog altijd ongeslagen in Divisie 3A.

AFC O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 3A, 4-5)
Ook SC Cambuur O18 speelde een lastige uitwedstrijd en wel tegen AFC O18 uit Amsterdam. De geel-blauwen kwamen daarbij goed uit de startblokken en creëerden een aantal gevaarlijke momenten vanuit hoekschoppen. Daaruit viel ook de 0-1 door toedoen van Daan Visser. Daarnaast deden ook Roan van der Weij, Yoram van der Veen en Sven Dijkstra een duit in het zakje in de eerste helft. Door slordig verdedigen maakte AFC O18 in het eerste bedrijf ook twee doelpunten en vlak na de rust herhaalden zij dit kunstje, wat zorgde voor een 4-4 tussenstand. Uiteindelijk zorgde Jochem Nap namens SC Cambuur O18 met een schuiver voor 4-5, wat later ook de eindstand bleek. De geel-blauwen maakten de wedstrijd vervolgens onnodig spannend door de kansen om nog meer treffers niet te benutten. Het laatste fluitsignaal werd dan ook met gejuich ontvangen en de overwinning zorgde ervoor dat SC Cambuur O18 lijstaanvoerder blijft in Divisie 3A.

SC Cambuur O14 – N.E.C. O14 (Divisie 3A, 1-2)
Onder zeer prettig najaarsweer speelde SC Cambuur O14 op Sportpark Kalverdijkje Noord tegen N.E.C. O14. De gasten uit Nijmegen traden in een andere formatie aan dat tijdens de heenwedstrijd, welke eindigde in 3-3, en hadden duidelijk hun zinnen gezet op een goed resultaat. SC Cambuur O14 wisselde goede fases in aanvallend opzicht af met mindere goede fases. Dit leverde iets tegen de verhouding een 0-1 achterstand op, waardoor de geel-blauwen de jacht op de gelijkmaker moesten inzetten. Deze viel uiteindelijk door een treffer van Victor Boatashi en bepaalde ook de ruststand op 1-1. Na de theepauze veranderde het spelbeeld nauwelijks, maar werd het tempo wel uit de wedstrijd gehaald door ontzettend veel vrije trappen. Vele kansen zouden er dan ook niet meer volgen en op het moment dat SC Cambuur O14 dé mogelijkheid op 2-1 liet liggen, sloeg N.E.C. O14 wel toe. In de slotfase van het treffen konden de geel-blauwen in aanvallend opzicht geen vuist meer maken en dus gingen de drie punten naar de bezoekers uit de stad in Gelderland.

SC Cambuur O12 – FC Volendam O12 (Twin Games, oefenwedstrijd)
Bij het oefenduel van SC Cambuur O12 tegen FC Volendam O12 op het sportpark van amateurpartner VV DTD waren het de bezoekers uit Noord-Holland die sterk begonnen. De geel-blauwen moesten wennen aan het tempo en de weerstand en de eerste doelpunten waren dan ook in het voordeel van FC Volendam O12. Na blok één kon SC Cambuur O12 ook groeien in de wedstrijd en wist het wat terug te doen door goed op te bouwen, vaak een overtal te maken en goed druk te zetten. Ondanks dat FC Volendam O12 over het gehele duel meer doelpunten wist te maken dan SC Cambuur O12, was de vriendschappelijke wedstrijd op zowel fysiek als voetballend gebied zeer uitdagend en daardoor erg nuttig.