058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (19)

Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (19)

7 november 2022, 16:31

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – AFC O21 (Divisie 3A, 6-0)
Tijdens de heenwedstrijd tegen een stug AFC O21 wist SC Cambuur O21 met miniem verschil te winnen (0-1), maar in het thuisduel hadden de geel-blauwen beduidend minder moeite met de Amsterdammers. Tijdens het eerste bedrijf haalden de mannen van trainer Jeroen Burghout een zeer hoog niveau met fraaie combinaties en veel loopacties en dit alles in een moordend tempo. Voor de rust was het Milan Smit die een zuivere hattrick wist te produceren en na de pauze ging SC Cambuur O21 door. Zo maakte Bram Marsman zijn allereerste treffer in het Cambuur-shirt en was het Milan Smit die aantekende voor z’n vierde doelpunt en daarmee de 5-0. Vlak voor het laatste fluitsignaal was het Myles Veldman die de eindstand bepaalde op 6-0. SC Cambuur O21 speelde één van haar beste wedstrijden dit seizoen en ziet als de nog altijd ongeslagen koploper van Divisie 3A de promotie (en misschien ook wel het kampioenschap) steeds dichterbij komen.

SC Cambuur O18 – N.E.C. O18 (Divisie 3A, 4-2)
Het team van trainer Rik Reinsma kreeg een dag na het treffen tussen de beide hoofdmachten bezoek van N.E.C. O18 en daarin was de thuisploeg in de eerste helft de dominante partij. Via Yoram van der Veen kwamen de geel-blauwen op een 1-0 voorsprong, waarna meerdere kansen op de 2-0 niet werden verzilverd. N.E.C. O18 kwam na de rust sterk uit de kleedkamers en middels een strafschop viel de gelijkmaker, waarna het spel op en neer golfde. Dankzij een aantal prima reddingen van Sem Bonte en twee treffers van Jelte Priem en een doelpunt van Roan van der Weij kon SC Cambuur O18 uiteindelijk het verschil maken en wist het met 4-2 te zegevieren. Wederom een goede wedstrijd van de geel-blauwen, waardoor ook zij steeds dichterbij de beoogde doelstelling van dit najaar komen (promotie naar Divisie 2 behalen).

ADO Den Haag O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 2A, 0-1)
Nadat vorig weekend de thuiswedstrijd tegen NAC Breda O16 helaas moest worden uitgesteld, mocht SC Cambuur O16 nu afreizen naar Zuid-Holland voor het bezoek aan koploper ADO Den Haag O16. Waar de thuiswedstrijd nog met ruime cijfers werd verloren (2-6), gaf de ontmoeting op vreemde bodem een totaal andere en verrassende uitslag. Ondanks een veldoverwicht van ADO Den Haag O16 wisten de geel-blauwen via Ruben Buikema in het eerste bedrijf op 0-1 te komen. Deze nipte voorsprong werd gedurende het hele treffen niet meer uit handen gegeven. Een overwinning die door hard werken en veel strijd leveren werd bewerkstelligd en zeer welkom was. De ploeg van trainer Jan Hulzinga heeft door deze driepunter en de resultaten elders bovendien de laatste stek op de ranglijst in Divisie 2A verlaten.

Sc Heerenveen O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 5-2)
In het weekend voor De Friese Derby tussen de beide hoofdmachten van nam SC Cambuur O14 het in het Zuiden van de provincie op tegen sc Heerenveen O14. Daarbij hadden de geel-blauwen het vanaf het eerste fluitsignaal lastig met de aanvallers van de rivaal. De 1-0 achterstand viel bovendien op ongelukkige wijze uit een op het oog ongevaarlijke vrije trap en voor de rust kwam de thuisploeg op een verdiende 2-0 voorsprong. SC Cambuur O14 had geen geluk en raakte de lat, maar kwam in het tweede bedrijf wel sterk uit de kleedkamers. Via Victor Boatashi viel de aansluitingstreffer. De gelijkmaker bleef echter uit en helaas kon SC Cambuur O14 het sterke spel niet volhouden, waardoor de thuisploeg uitliep naar een 4-1 voorsprong. Het spel bleef in de laatste fase op en neer golven en Victor Boatashi zorgde voor 4-2, waarna de eindstand op 5-2 werd bepaald. Helaas geen derbyzege voor het team van trainer Matthias Frankema.

De Graafschap O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games)
Voor SC Cambuur O12 stond de ontmoeting tegen De Graafschap O12 in de Achterhoek op het programma. Tijdens het eerste blokje was het aanpoten voor de mannen van het trainersduo Niek Tiemersma en Rene Paauw. De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar kwam er in de blokjes daaropvolgend er steeds beter in. De strijd en het zelfvertrouwen kwamen boven drijven en daardoor werden er prima individuele acties gemaakt en werd er veel gezocht naar de overtalsituatie. Hierdoor kreeg SC Cambuur O12 mooie kansen en werden deze omgezet in doelpunten. Het spel golfde op en weer en werd er om iedere bal gestreden, wat zorgde voor een mooie wedstrijd met veel leer- en groeimomenten.

Foto: www.dijksmedia.nl