058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (2)

11 april 2022, 14:48

Net zoals het eerste elftal kwamen drie van de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) ook in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – Fortuna Sittard O21 (4-0)
“Na de nederlaag vorige week tegen Excelsior Maassluis O21 hebben we afgelopen weekend als team onszelf herpakt met een zege op Fortuna Sittard O21. Kijkend naar de wedstrijd waren we qua veldspel en in het creëren van kansen dominanter, waarbij we terecht op voorsprong kwamen en de score net voor en na de rust konden uitbreiden naar 4-0. Als we nog net iets scherper waren geweest hadden we zelfs nog meer doelpunten kunnen maken, maar al met al een knappe prestatie voor ons en een verdiende overwinning.” – Rik Reinsma (assistent-trainer O21)

Scoreverloop:
’14, 1-0, Dylan Smit
’44, 2-0, Vincent Pichel
’46, 3-0, Venitchio Sint
’53, 4-0, Dylan Smit

NAC O16 – SC Cambuur O16 (1-1)
“Na een lange reis richting Breda was het in de beginfase even zoeken tegen NAC O16, maar gedurende de wedstrijd kregen we qua positiespel en het creëren van kansen de bovenhand. Zo maakten we halverwege de tweede helft de 0-1 en hebben we kansen gekregen om deze voorsprong direct uit te breiden, maar helaas viel de tweede treffer niet. Een corner tegen in de laatste seconden van de wedstrijd zorgde ervoor dat we nog een tegentreffer kregen en met één punt genoegen moesten nemen. Helaas, want drie punten behalen had zeker gekund.’’ – Halbe Elsenga (assistent-trainer O16)

’61, 0-1, Yoram van der Veen
’84, 1-1, NAC O16

SC Cambuur O14 – Go Ahead Eagles (1-4)
“Het was de vijfde keer dat we dit seizoen tegen Go Ahead Eagles O14 speelden, dus we wisten ongeveer wat we konden verwachten. Een fysiek zeer sterke ploeg met vooral voorin veel kracht en snelheid, heel goed in de omschakeling na balverovering en die met heel direct spel hun aanvallers wil bereiken. Dat lukte ze de eerste helft met forse meewind heel goed, want het stond bij rust al 0-4. Tot aan de 0-1 hadden we onze zaken goed voor elkaar, maar daarna ging het snel in het scoreverloop en snel bergafwaarts met ons spel. De tweede helft was van onze kant heel behoorlijk, met nog een bal op de lat en de paal, veel beter spel dan een groot deel van de eerste helft en uiteindelijk ook een verdiende treffer. Knap dat we ons zo konden herstellen, maar zo’n eerste helft mogen we eigenlijk niet meer laten gebeuren.” – Matthias Frankema (hoofdtrainer O14)

’12 0-1, Go Ahead Eagles O14
’14 0-2, Go Ahead Eagles O14
’25 0-3, Go Ahead Eagles O14
’29, 0-4, Go Ahead Eagles O14
’35, 1-4, Adel Boufennara