058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (20)

14 november 2022, 16:01

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend (vrijdag/zaterdag) weer in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

Zeeburgia O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 3A, 3-4)
Voor de tweede maal dit seizoen stond SC Cambuur O21 aan de aftrap van een competitieduel in Amsterdam, namelijk tegen Zeeburgia O21. Waar het team vorige week één van haar betere (zo niet de beste) wedstrijden van het seizoen speelde en een zeer hoog niveau haalde, was het verschil ditmaal groter. De geel-blauwen hadden het lastig en stonden ondanks de openingstreffer van Myles Veldman bij rust met 2-1 achter. Na de theepauze lukte het SC Cambuur O21 om orde op zaken te stellen en via twee treffers van Kyron van der Kaap en eentje van Damian Timan de achterstand om te buigen naar 2-4. Zeerburgia O21 wist echter de spanning in het duel te houden door vlak voor tijd de aansluitende 3-4 te maken, maar de geel-blauwen wisten de nipte voorsprong over de streep te trekken. Door een gelijkspel van Excelsior O21 kan SC Cambuur O21 komend weekend (bij nieuw puntverlies van de Rotterdammers) promoveren naar Divisie 2.

FC Volendam O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 3A, 0-0)
Niet op de zaterdag, maar al op vrijdagavond stond SC Cambuur O18 aan de aftrap van het uitduel tegen FC Volendam O18 in het Kras Stadion. Het treffen tegen de Noord-Hollanders ging negentig minuten lang redelijk gelijk op en eindigde uiteindelijk zonder doelpunten. In de eerste helft waren de kansen daarop er zeker voor de geel-blauwen, maar stond het vizier niet goed afgesteld. Ook met het inbrengen van een aantal verse krachten werd geprobeerd voorin het verschil te maken, maar verder dan een poging op de lat diep in de blessuretijd kwam SC Cambuur O18 niet. De brilstand paste dan ook bij het duel en voor het team is het zaak om de komende weekenden met resultaten tegen de directe concurrenten FC Den Bosch O18 op eigen veld en Excelsior O18 in Rotterdam de gewenste promotie naar Divisie 2 af te dwingen.

SC Cambuur O16 – FC Utrecht O16 (Divisie 2A, 1-6)
Tegen promotiekandidaat FC Utrecht O16 boekte SC Cambuur O16 eerder dit najaar een zeer knappe uitzege (2-3), maar helaas ging deze vlieger tijdens de ontmoeting op het eigen Sportpark Kalverdijkje Noord niet op. Na een prima eerste bedrijf met een hoge intensiteit, goed en gevarieerd aanvalsspel en een prachtig teamdoelpunt dat achter de naam van Wessel van der Goot kwam, kon het niveau na rust niet worden volgehouden. FC Utrecht O16 bouwde de 1-2 voorsprong uiteindelijk uit naar een zeer ruime marge van vijf treffers en wonnen het duel daardoor terecht. Voor SC Cambuur O16 zaak om toe te werken naar het vasthouden van het niveau over een gehele wedstrijd. De komende weekenden worden belangrijk voor de geel-blauwen (momenteel hekkensluiter) zullen uitwijzen of handhaving in Divisie 2 gaat lukken.

SC Cambuur O14 – FC Emmen O14 (Divisie 3A, 6-1)
Waar SC Cambuur O16 met 1-6 ten onder ging op het Kalverdijkje was het SC Cambuur O14 dat op eigen veld met deze cijfers wist te zegevieren en wel tegen FC Emmen O14. Vanaf minuut één waren de geel-blauwen heer en meester op het veld. Het eerste doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten en viel via Kasper Nieuwenhuis en de ruststand van 2-0 werd bepaald door Adel Boufennara. Na de pauze maakte Boufennara liefst nog drie treffers en ook Chris de Jong wist een duit in het zakje te doen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd wist FC Emmen O14 nog voor de eretreffer te zorgen. Al met al een dik verdiende zege voor SC Cambuur O14 in een goede wedstrijd met mooi voetbal en veel strijd.

SC Cambuur O12 – N.E.C. O12 (Twin Games)
Op het sportpark van amateurpartner VV DTD in Koarnjum speelde SC Cambuur O12 in de competitie tegen N.E.C. O12. De geel-blauwen startten erg sterk en het lukte om al snel een aantal doelpunten te maken. Ondanks de behoorlijke tegenstand die N.E.C. O12 bood, bleef SC Cambuur O12 de lijn door te trekken. Voor iedere bal werd strijd geleverd en het positiespel was ook van een prima niveau. Dit alles resulteerde in nog meer mooie kansen en doelpunten. Zelfs in de allerlaatste seconde van het duel werd nog een doelpunt gemaakt. Uiteindelijk maakt SC Cambuur O12 meer doelpunten dan N.E.C. O12, dus alle reden voor de geel-blauwen om na afloop een bescheiden feestje te vieren in de kleedkamers.