058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (21)

21 november 2022, 15:27

In tegenstelling tot het eerste elftal kwamen de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wel in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – Alphense Boys O21 (Divisie 3A, 0-1)
Bij een zege op Alphense Boys O21 in eigen huis kon SC Cambuur O21 promotie naar Divisie 2 veiligstellen. Daarbij waren de geel-blauwen van tevoren wel gewaarschuwd, want de tegenstander wist in de voorgaande weken prima resultaten te behalen tegen de clubs uit de top van de competitie. Vanwege een aantal afwezigen bij SC Cambuur O21 kregen meerdere spelers een kans om zich te laten zien, waaronder Daan Visser als basisdebutant uit O18. De beginfase van was voor de thuisploeg, waarin het een aantal grote kansen kreeg. Voor open doel kopte Tyrique Mercera tegen de paal en tot tweemaal toe werd de bal van de lijn gehaald. Echter, er werd ook duidelijk dat het geen makkelijke middag zou gaan worden en vlak voor rust kreeg Alphense Boys O21 een penalty, welke werd gekeerd door Thijmen Renkel.

Na de pauze maakte SC Cambuur O21 een onrustige en gespannen indruk, wat resulteerde in een 0-1 achterstand door een treffer in de 57e minuut. Met man en macht werd vervolgens geprobeerd de nipte achterstand om te draaien, waarbij Alphense Boys O21 gevaarlijk bleef via de counter. Gescoord zou er echter niet meer worden in het restant van het duel en dus liepen de geel-blauwen tegen de eerste nederlaag in competitieverband aan. Met nog drie duels te spelen dit najaar moet er nog slechts één punt worden binnengehaald voor promotie door het oudste elftal van de opleiding.

SC Cambuur O18 – FC Den Bosch O18 (Divisie 3A, 0-6)
Voor SC Cambuur O18 werd bij een overwinning tegen op eigen veld FC Den Bosch O18 de koppositie overgenomen van de Noord-Brabanders, maar helaas werd het een complete offday voor de geel-blauwen. FC Den Bosch O18 speelde erg sterk en edisciplineerd en wist vanuit een verdedigende organisatie een aantal goede omschakelmomenten op de mat te leggen, waardoor de 0-1 viel. SC Cambuur O18 was niet goed genoeg aan de bal om de defensie van de bezoekers open te spelen. In de tweede helft lukte dit wel, maar voor grote kansen zorgde dit niet. Uit een corner viel vervolgens de 0-2 voor FC Den Bosch O18, waarna de geel-blauwen alles op alles zetten om alsnog een resultaat te behalen. Maar helaas lukte dit niet en kon de opponent uitlopen naar een behoorlijke zege van 0-6. Voor SC Cambuur O18 volgen er nog drie belangrijke wedstrijden deze competitie, waarbij promotie naar Divisie 2 nog steeds tot de mogelijkheden behoort.

Willem II O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 2A, 6-1)
In het Zuiden van het land ging SC Cambuur O16 de strijd aan met Willem II O16. Na een voorspoedige reis in de eigen spelersbus verliep de eerste helft minder voorspoedig. Door het snelle afjagen en veel energie wist Willem II O16 met een zeer ruime voorsprong van 4-0 te gaan rusten. Ondanks dat SC Cambuur O16 de eerste helft niet bij machte was om de manier van spelen van de thuisploeg het hoofd te bieden, lukte dat in het tweede bedrijf een stuk beter. Ondanks dat deze helft meer in balans was, maakte dat voor het wedstrijdresultaat geen verschil meer en eindigde het treffen in 6-1. Namens de geel-blauwen was Quinton Gustina vlak voor het laatste fluitsignaal verantwoordelijk voor de eretreffer.

FC Groningen O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 4-1)
Tijdens het bezoek aan FC Groningen O14 was SC Cambuur O14 in de eerste helft lange tijd heer en meester op het veld. De Groningers werden goed onder druk gezet en zo werd de bal vaak veroverd. Uiteindelijk kwamen de geel-blauwen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Chris de Jong. Kansen op de 0-2 waren er ook, maar gescoord zou er niet meer worden voor de pauze. In de tweede helft kreeg het duel een totaal ander beeld. SC Cambuur O14 kreeg moeilijk druk op FC Groningen O14 en had moeite om net zoveel energie in de wedstrijd te leggen als in de eerste helft. Kort na elkaar maakt de thuisploeg meerdere doelpunten. Op basis van de tweede helft won FC Groningen O14 dan ook terecht, maar over de gehele wedstrijd genomen was de uitslag ietwat geflatteerd en hadden de geel-blauwen recht op meer.

SC Cambuur O12 – FC Groningen O12 (Twin Games)
Al vroeg op de frisse ochtend stond SC Cambuur O12 tegenover de leeftijdsgenoten van FC Groningen. Nadat de plannen waren gesmeed over het druk zetten kon de wedstrijd starten. SC Cambuur O12 schoot uit de startblokken en er werden veel doelpunten gemaakt door de pressie. Als iets goeds gaat zul je tenminste even hard of misschien nog wel harder voor moeten blijven werken en daardoor kwamen de geel-blauwen dan ook op achterstand in het tweede blok. Een wijze les voor de spelers, die op knappe wijze weer op voorsprong wisten te komen. Het bleef een spannende strijd, waarin de onderlinge verschillen klein waren. Maar met mooie combinaties en geweldige acties kon SC Cambuur O12 na het klinken van het laatste fluitsignaal een feestje vieren. Er was namelijk vaker gescoord dan FC Groningen O12.