058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (22)

28 november 2022, 16:39

Afgelopen zaterdag kwamen vier van de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur (O12 had een vrij weekend) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

Excelsior Rotterdam O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 3A, 1-1)
Voor SC Cambuur O21 stond het uitduel tegen Excelsior Rotterdam O21 op het programma en daarbij waren de belangen groot. Zo moest de thuisploeg winnen om nog kans te maken op promotie, terwijl de geel-blauwen aan een punt genoeg hadden om de stap omhoog naar Divisie 2 te maken. SC Cambuur O21 ging zeer gretig van start en liet duidelijk zien te willen promoveren. Via een treffer van Vincent Pichel op aangeven van O18-speler Daan Visser kwamen de Leeuwarders op voorsprong in het eerste bedrijf. Nog veel meer kansen volgden, maar de teller bleef op slechts één steken voor de rust. Excelsior O21 wist eenmaal gevaarlijk te worden voor de pauze en moest dus na de pauze meer risico gaan nemen.

Echter, ook de beginfase van de tweede helft was voor SC Cambuur O21 en Daan Visser kreeg dé mogelijkheid op 0-2, maar daarbij kwam de doelman van Excelsior O21 in de een-op-een als de winnaar uit de strijd. Met veel fortuin wist de thuisploeg toch langszij te komen, nadat één van de centrale verdedigers de bal wegwerkte, waarna deze uiteindelijk vanaf zo’n vijftig meter over Cambuur-goalie Thijmen Renkel heen het doel in vloog. Een spannende laatste fase brak aan, maar gescoord werd er niet meer, waardoor SC Cambuur O21 de promotie uit het vuur te slepen! Een klein feestje op het veld en in de kleedkamer was het gevolg en volgende week kan het najaar van de geel-blauwen nog glansrijker worden. Bij een zege op directe concurrent sc Heerenveen O21 in eigen huis is het kampioenschap in Divisie 3 een feit!

Excelsior Rotterdam O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 3A, 1-0)
Ook SC Cambuur O18 stond in Rotterdam tegenover concurrent Excelsior O18 met als inzet drie zeer belangrijke punten in de strijd om promotie naar Divisie 2, maar deze ontmoeting eindigde in de slotseconden in een nipte 1-0 nederlaag. De geel-blauwen revancheerden zich wel prima na de offday van het weekend ervoor tegen koploper FC Den Bosch O18 met goed voetbal en veel doelkansen. Ook in defensief opzicht had SC Cambuur O18 de zaken zeer behoorlijk voor elkaar. Uiteindelijk werden vier/vijf honderd procent kansen niet omgezet in een treffer, waardoor de nederlaag extra hard aan kwam. Door het verlies is de kans op promotie naar Divisie 2 met nog twee competitiewedstrijden te spelen een heel stuk kleiner geworden, maar theoretisch nog wel mogelijk. Opgeven is geen optie voor de geel-blauwen.

PEC Zwolle O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 2A, 5-3)
Om zich te houden op handhaving in Divisie 2 moest SC Cambuur O16 drie punten pakken bij en tegen PEC Zwolle O16, maar ondanks een goede eerste helft én een 1-2 voorsprong bij rust dankzij twee treffers van Ruben Buikema slaagde deze missie niet. In de tweede helft wist PEC Zwolle O16 de achterstand om te turnen naar een 5-2 voorsprong, waarna Wessel van der Goot in de laatste minuten van het duel zorgde voor de 5-3. Toch hebben de geel-blauwen laten zien dat ze individueel en als team stappen maken en dat ze blijven groeien. Tot de winterstop krijgt SC Cambuur O16 nog drie kansen om handhaving in Divisie 2 te bewerkstelligen. Een enorm mooie uitdaging in de laatste maand van het jaar.

SC Cambuur O14 – Go Ahead Eagles O14 (Divisie 3A, 0-0)
In het Cambuur Stadion nam SC Cambuur O14 het op tegen koploper Go Ahead Eagles O14. Een geweldige ervaring voor het team, zeker met de massale steun van de ouders van de spelers aanwezig op de tribune. In de heenwedstrijd werd nipt verloren van Go Ahead Eagles O14 en ook in Leeuwarden liet deze ploeg direct zien waarvoor ze waren gekomen: de titelaspiraties waarmaken en promotie naar Divisie 2 veilig stellen. Met hoge druk, veel duelkracht en een hoog tempo, zette het in de eerste tien minuten SC Cambuur O14 volledig onder druk. Na de stormachtige openingsfase kwamen de geel-blauwen beter in de wedstrijd en zelfs tot een grote kans, maar deze poging eindige in het zijnet.

De tweede helft kreeg een zelfde soort spelbeeld: Go Ahead Eagles O14 was de bovenliggende partij, waarbij de druk op de Leeuwarden defensie steeds groter werd. Grote kansen bleven echter uit en in de tegenaanval was SC Cambuur O14 zelf een aantal keren gevaarlijk. Uiteindelijk leidde dit tot de 1-0 na een doelpunt van Victor Boatashi, maar het feest ging helaas niet door wegens buitenspel. In de slotfase hield goalie Lanvin Warmerdam SC Cambuur O14 op de been met een geweldige redding en zo bleef de brilstand gehandhaafd. Een zeer verdienstelijke prestatie van de geel-blauwen.