058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (23)

5 december 2022, 14:41

Afgelopen zaterdag kwamen vier van de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur (O14 had een vrij weekend) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – sc Heerenveen O21 (Divisie 3A, 1-0)
In de aanloop naar de ontmoeting tegen sc Heerenveen O21 op eigen veld was duidelijk wat de belangen tijdens dit duel waren: de eer maar bovenal het kampioenschap in Divisie 3 bij een overwinning van de geel-blauwen. SC Cambuur O21 was al koploper bovendien al gepromoveerd en sc Heerenveen O21 als nummer twee moest winnen om de stap omhoog te mogen maken. In een goede eerste helft, waarin de geel-blauwen een aantal grote mogelijkheden creëerde, bleef de openingstreffer uit. Onder andere Chima Anyasi kwam en  Tyrique Mercera waren onfortuinlijk in de afrondende fase.

In het tweede bedrijf werd sc Heerenveen O21 sterker, maar ook de opponent van de Leeuwarders kwam niet tot scoren. En toen brak de laatste minuut van de reguliere speeltijd aan en kreeg SC Cambuur O21 een vrije trap te nemen. Deze werd scherp aangesneden door Damian Timan en viel bij de tweede paal binnen: 1-0! Meteen daarna floot de arbiter van dienst af en kon het feest met bijbehorende huldiging beginnen voor de geel-blauwen! De overwinning op de grootste concurrent en rivaal dit najaar betekende dat de titel in Divisie 3 definitief in de handen van SC Cambuur O21 viel.

Alphense Boys O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 3A, 0-3)
Om als nummer drie op de ranglijst kans te blijven maken op promotie naar Divisie 2 (zowel de kampioen als nummer twee maken na het verlopen van de najaarscompetitie de stap omhoog), moest SC Cambuur O18 winnen op bezoek bij het stugge Alphense Boys O18 en moesten de concurrenten punten verspelen. Tot minuut 77 lukte het de geel-blauwen in balbezit niet om door het defensieve blok van de thuisploeg heen te voetballen. Uiteindelijk werd de ban gebroken door Yoram van der Veen, waarna door doelpunten van Alan Kayali en Roan van der Weij SC Cambuur O18 uitliep naar de 0-3 zege. Door een nederlaag van Excelsior O18 kan op zaterdag 17 december promotie worden binnen gesleept, al zal er dan wel moeten worden gewonnen van Willem II O18 en zullen de Rotterdammers weer punten moeten verspelen.

SC Cambuur O16 – FC Twente/Heracles Almelo O16 (Divisie 2A, 0-6)
Voor SC Cambuur O16 stond er opnieuw een mooie, maar ook loodzware thuiswedstrijd op het programma met ditmaal FC Twente/Heracles Almelo O16 als opponent. Divisie 2 is een prachtig niveau om als individuele speler en als team te ontwikkelen, als is de realiteit dat de geel-blauwen wekelijks met veel O15-spelers aan de aftrap verschijnen en het verschil in fysiek met de tegenstanders daardoor vaak erg groot is. De hoge weerstand levert veel waardevolle minuten op voor de spelers, zo ook tegen FC Twente/Heracles Almelo O16. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft, welke een 0-3 eindstand kende, liepen de bezoekers uit het Oosten in de tweede helft uit naar een 0-6 overwinning. Door dit resultaat is SC Cambuur O16 gegradeerd en speelt het na de winterpauze op een niveau lager, namelijk in Divisie 3.

sc Heerenveen O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games)
Net zoals O21 speelde ook SC Cambuur O12 De Friese Derby, maar dan in het Zuiden van de provincie. Voor de spelers stond deze wedstrijd in het teken van focus, doorzetten, dromen en het maximale uit jezelf halen en met het nodige zelfvertrouwen gingen zij het veld op. Voor iedere bal werd gestreden en over het gehele duel werden er maar weinig tegendoelpunten geïncasseerd, ondanks dat ook sc Heerenveen O12 aanvallend speelde. Aan de bal werd er goed gecombineerd en lukte het om gevaarlijk te worden en hieruit werden er dan ook veel doelpunten gemaakt. Toen de spelbegeleiders de wedstrijd affloten was het feest bij de geel-blauwen, want zij hadden de meeste treffers gemaakt.