058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (24)

Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (24)

12 december 2022, 15:47

Afgelopen zaterdag kwamen vier van de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur (O21 had een vrij weekend) opnieuw in actie. Zo stonden er voor O16 en O12 competitiewedstrijden op het menu en voor O18 en O13 (O14) een vriendschappelijk duel. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

PEC Zwolle O18 – SC Cambuur O18 (oefenwedstrijd, 2-2)
Het team van trainer Rik Reinsma nam het in Zwolle op tegen PEC Zwolle O18, een team uit Divisie 1, en daarbij hielden de Leeuwarders zich keurige staande. Voor alle spelers van het team waren er minuten ingeruimd en daarmee was het een goede voorbereiding op het laatste competitieduel voor de winterstop tegen Willem II O18 van komende zaterdag. Door gevarieerd en goed positiespel werden vele grote kansen gecreëerd, maar helaas vielen er twee ongelukkige tegentreffers. Door doelpunten van Sybrand Veldhuis en Wiebe Kooistra kwam SC Cambuur O18 op gelijke hoogte, waarna ook kansen op de winnende treffer volgden, maar deze viel uiteindelijk niet. Al met al een nuttig oefenduel.

SC Cambuur O16 – NAC Breda O16 (Divisie 2A, 0-3)
Voor SC Cambuur O16 stond de inhaalwedstrijd in eigen huis tegen NAC Breda O16 op het programma. Een wedstrijd die eerder door de afwezigheid van een KNVB-scheidsrechter helaas geen doorgang kon vinden. Ook ditmaal kon het duel worden afgewerkt in aan het Cambuurplein, wat voor een groot gedeelte van SC Cambuur O16 hun eerste wedstrijd in het Cambuur Stadion als speler betekende. Van deze gelegenheid werd tevens gebruik gemaakt om voorafgaand aan de aftrap samen het thema groeimindset te bespreken in de vorm van een workshop. Daar waar het winnen van wedstrijden in Divisie 2 een grote opgave is, des te belangrijker is het te beseffen wat een basis kan zijn voor ontwikkeling. Het duel tegen NAC Breda O16 ging na een prima eerste bedrijf met een 0-2 tussenstand helaas met 0-3 verloren, maar vanuit de gedachte van het ontwikkelingsproces is er toch weer een goede stap gemaakt door het team van trainer Jan Huizinga.

SC Cambuur O13 – PEC Zwolle O13 (oefenwedstrijd, 2-0)
Ook SC Cambuur O14, het team van trainer Matthias Frankema, speelde in vriendschappelijk verband tegen PEC Zwolle, maar dan met alleen O13-spelers. In het eerste blok waren de geel-blauwen heer en meester en stond er al snel een 2-0 voorsprong op het scorebord en volgden er kansen op meer. Het eerste doelpunt kwam op naam van Janieck Spa uit een strafschop. Een bijzonder en prachtig moment, aangezien Janieck anderhalf jaar heeft moeten revalideren van een zware knieblessure. De andere treffer kwam op naam van Quinthen de Boer. In het tweede blok werd SC Cambuur O13 slordiger en zette PEC Zwolle O13 fel druk, maar tegendoelpunten bleven uit. Treffers bleven ook in het laatste blok uit, mede doordat kansen onbenut werden gelaten. Zo kan ook SC Cambuur O13 tevreden terugkijken op de oefenwedstrijd.

SC Cambuur O12 – FC Twente/Heracles Almelo O12 (Twin Games)
Op het Sportpark DTD in Koarnjum nam SC Cambuur O12 het ditmaal op tegen FC Twente/Heracles Almelo O12. Voor de opponent een verre reis, maar net als de geel-blauwen waren ze klaar voor het treffen. Het waren de gasten die net iets sterker uit de startblokken kwamen en de eerste doelpunten waren dan ook voor FC Twente/Heracles Almelo O12. Het team van het trainersduo Niek Tiemersma en Rene Paauw groeide echter in de wedstrijd, die erg uitdagend was. Hoewel de bezoekers uit het Oosten meer doelpunten wisten te maken, overheerste de trots bij de spelers van SC Cambuur O12. Een mooi sluitstuk van de eerste seizoenshelft, die boordevol ontwikkeling en groei als individu en team zat.

Foto: www.dijksmedia.nl