058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (25)

19 december 2022, 16:41

Afgelopen zaterdag kwamen vier van de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur (het duel van O21 werd afgelast) opnieuw in actie. Zo stonden voor O18, O16 en O14 de laatste competitieduels van het kalenderjaar 2022 op het menu en speelde O12 een oefenduel. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O18 – Willem II O18 (Divisie 3A, 2-0)
Tijdens de laatste wedstrijd van de najaarscyclus speelde SC Cambuur O18 nog mee om promotie naar Divisie 2, waarbij de geel-blauwen op eigen veld allereerst zelf moesten winnen van Willem II O18. Vervolgens moest ook concurrent en nummer twee Excelsior Rotterdam O18 punten verspelen. In het eerste bedrijf was er één grote mogelijkheid op de 1-0 voor SC Cambuur O18, maar deze werd niet benut. In de tweede helft was het Daan Visser die achtereenvolgens twee keer het net wist laten te bollen. Daardoor eindigde het duel in een 2-0 zege voor het team van trainer Rik Reinsma, ook omdat Willem II O18 weinig wist te creëren. Helaas wist Excelsior Rotterdam O18 ook te winnen, waardoor promotie naar Divisie 2 op een punt na werd misgelopen. Het grote doel voor 2023 is dan ook om dan de stap omhoog te maken.

Go Ahead Eagles O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 2A, 6-1)
Voor SC Cambuur O16 stond al laatste optreden in 2022 het bezoek aan Go Ahead Eagles O16 te wachten, waarbij voor de tegenstander het kampioenschap in Divisie 2 op het spel stond. Een wedstrijd met de hoogst mogelijke weerstand, waarbij het de geel-blauwen in het eerste bedrijf lukte om mee te gaan in het niveau van de Deventenaren. Mede door een doelpunt van Boyen de Boer stond er halverwege de ontmoeting een 2-1 stand op het scorebord. In de tweede helft maakte de thuisploeg in de laatste fase nog een viertal treffers, waardoor zij als terechte kampioen van het veld stapten. Voor het team van trainer Jan Hulzinga leverde het duel weer een aantal mooie leerpunten op voor na de winterpauze.

FC Volendam O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 3-1)
Na een rit in de zwarte spelersbus mocht SC Cambuur O14 in het Kras Stadion in Volendam aantreden tegen de O14 van de plaatselijke FC. Tijdens de eerste helft golfde het spel op en neer en beide teams kregen hierdoor grote kansen om doelpunten te maken. Dat lukte de thuisploeg voor de theepauze uiteindelijk eenmaal. Na de rust begon het team van trainer Matthias Frankema sterk en opnieuw werden er goede kansen gecreëerd, maar opnieuw bleven treffers uit. Daarna nam FC Volendam O14 het stokje weer over en liep het uit naar een 3-0 voorsprong. Er viel vervolgens nog een treffer voor de geel-blauwen via Nathan Nicolai en ook kwamen er kansen op de 3-2, maar dit doelpunt volgde niet meer.

SC Cambuur O12 – SC Joure O13 (oefenwedstrijd)
Op Sportpark Kalverdijkje Noord stond als afsluiter van de eerste seizoenshelft een oefenduel tegen SC Joure O13 op het menu voor SC Cambuur O12, waarbij elf tegen elf werd gespeeld. SC Joure O13 is een fysiek sterke ploeg, wat een mooie uitdaging bood voor het team van het trainersduo Niek Tiemersma en Rene Paauw. Het tempo lag erg hoog en de geel-blauwen konden alles uit de kast halen wat ze het afgelopen halfjaar hadden geleerd. Na de oefenwedstrijd kon een klein feestje worden gevierd, want er waren drie doelpunten meer dan de de tegenstander gemaakt.