058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (26)

16 januari 2023, 15:44

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – N.E.C. O21 (Divisie 2A, 3-0)
Na een korte winterstop mocht SC Cambuur O21 als kampioen van Divisie 3 aantreden in Divisie 2 en daarbij kende het een uitstekende start door knap met 3-0 te winnen van N.E.C. O21 in het eigen Cambuur Stadion. De opponent was in de najaarscyclus net niet gepromoveerd naar Divisie 1 en kwam met titelaspiraties naar Leeuwarden. Het eerste bedrijf ging gelijk op en beide teams probeerden vroegtijdig druk te zetten en aanvallend te spelen. Het was Cambuur dat de grotere kansen creëerde en N.E.C. was vooral gevaarlijk via enkele vrije trappen. De stand bij rust was mede daardoor 0-0.

Na de thee veranderde er weinig aan het spelbeeld, al waren het de geel-blauwen die steeds gevaarlijker werden en nog meer kansen kregen. Via goed doorkomen op de flank kon Tom van der Werff een voorzet binnen schieten en werd het in de 59e minuut 1-0. Cambuur gaf weinig weg en door de goed spelende Marcel Schaapman werd in de 82e minuut doel getroffen met een poging van ongeveer twintig meter. Het harde werken werd beloond en het slotakkoord was zelfs nog mooier. Yannick Hettinga, de speler die na een botbreuk en maandenlang herstel zijn rentree maakte, beloonde zijn harde werken met de 3-0 na een geweldige rush. De eerste drie punten zijn binnen en het resultaat smaakt naar meer.

SC Cambuur O18 – VVV Venlo O18 (Divisie 3A, 0-4)
Op Sportpark Kalverdijkje Noord nam SC Cambuur O18 het op tegen een redelijk onbekende tegenstander die voor de winterstop wist te promoveren naar Divisie 3: VVV Venlo O18. De geel-blauwen kenden daarbij een valse start van de voorjaarscyclus, want de bezoekers uit Noord-Limburg wisten geheel terecht beslag te leggen op de volle buit. In de eerste helft wist VVV tweemaal doel te treffen en dus moest er wat gebeuren in het tweede bedrijf. Het lukte Cambuur echter niet het tij te keren, want de bezoekers waren opnieuw tweemaal trefzeker. Eindstand: een 0-4 nederlaag.

AFC O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 3A, 3-2)
In de hoofdstad van het land stond SC Cambuur O16 als degradant uit Divisie 2 in Divisie 3 tegenover AFC O16. Daarbij moesten de drie punten in de absolute slotfase van het treffen worden ingeleverd bij de Amsterdammers, die de partij met 3-2 naar zich toetrokken met een doelpunt uit een afgeslagen hoekschop. In het eerste bedrijf wist de thuisploeg op 2-0 te komen, maar via treffers van Ruben Buikema en Quinton Gustina was de stand halverwege 2-2. In de tweede helft waren er meerdere grote kansen op de voorsprong en de overwinning, maar deze werden helaas niet benut.

FC Volendam O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 0-0)
Voor SC Cambuur O14 stond het bezoek aan FC Volendam O14 op het menu en die opponent troffen de geel-blauwen voor de winterstop ook al in zowel Noord-Holland als Leeuwarden. Daarbij vielen echter geen doelpunten te noteren wat logischerwijs resulteerde in een 0-0 als eindstand van de wedstrijd. Cambuur mocht daardoor wel het eerste punt van de voorjaarscyclus in Divisie 3 noteren en daarmee is het team prima van start gegaan in het kalenderjaar 2023.

FC Emmen O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games)
De aftrap van de tweede seizoenshelft bracht SC Cambuur O12 (net als het eerste elftal) naar Emmen voor het treffen met de leeftijdsgenoten van de plaatselijke FC. De geel-blauwen konden niet wachten om gas te geven en de uitdaging was er zeker voor beide teams. Het werd dan ook erg spannend en waar Cambuur heel sterk begon, was het Emmen O12 dat erg goed terug kwam. Het was vooral zaak om na zo’n lange winterstop weer alles vol te kunnen houden en dat lukte. Het feit dat Cambuur een keer vaker scoorde, zorgde er voor dat de Leeuwarders een klein feestje vierden.