058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (27)

23 januari 2023, 16:12

Net zoals het eerste elftal kwamen de vier van de vijf jeugdteams (het duel van de O18 werd uitgesteld) van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

FC Emmen O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 2A, 1-2)
Na de knappe 3-0 overwinning in eigen huis tegen N.E.C. O21 reisde SC Cambuur O21 af naar Emmen voor het treffen met de plaatselijke FC in het stadion. Daarbij moesten we de geel-blauwen het stellen zonder en aantal vaste krachten, waaronder de vorige week zwaar geblesseerd geraakte Damian Timan, die helaas een knieoperatie moet ondergaan. Cambuur ging agressief en dominant van start en er werd in een hoog tempo gespeeld. Al in de eerste minuut had het een penalty kunnen krijgen, maar de scheidsrechter wou deze niet geven. FC Emmen kreeg wel een strafschop en deze werd benut, wat zorgde voor een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Cambuur ging gretig in de achtervolging en vlak voor de thee volgde er een penalty voor de geel-blauwen, welke hard werd binnengeschoten door Kyron van der Kaap.

In het tweede bedrijf ging SC Cambuur O21 op jacht naar de voorsprong en FC Emmen had daarbij veel moeite om de geel-blauwen te bedwingen. Een harde charge op Bjarn Zorgdrager zorgde ervoor dat de thuisploeg met tien kwam te staan als gevolg van een rode kaart en uiteindelijk leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, totdat de 93e minuut van het duel aanbrak. Na een fantastische omschakeling kon Yannick Hettinga de verdiende 1-2 maken. Cambuur mocht daardoor opnieuw drie punten bijschrijven en is de voorjaarscyclus uitstekend begonnen met zes punten uit twee duels.

SC Cambuur O16 – FC Groningen O16 (Divisie 3A, 1-1)
Na de zure 3-2 nederlaag op bezoek bij AFC O16 in Amsterdam mocht SC Cambuur O16 ditmaal aantreden op eigen veld voor het noordelijke onderonsje met FC Groningen O16. Daarbij gingen de geel-blauwen prima van start in het eerste bedrijf met de nodige oplegde doelkansen als gevolg. Uit een hoekschop van Amar Bakkati brak Wessel van der Goot uiteindelijk de ban en kwam Cambuur op een 1-0 voorsprong, wat tevens de ruststand was. Na de pauze wist Groningen echter langszij te komen en na een spannende tweede helft moesten beide teams genoegen nemen met een punt.

SC Cambuur O14 – N.E.C. O14 (Divisie 3A, 1-0)
Ook SC Cambuur O14 mocht aftrappen op Sportpark Kalverdijkje Noord voor het thuisduel tegen N.E.C. O14. Het affiche leverde een zeer spannende wedstrijd op, die door de geel-blauwen op zwaarbevochten wijze met een overwinning werd afgesloten. In de loop van de tweede helft kroonde Adel Boufennara zich tot de matchwinner, die na een mooie individuele actie van Victor Boatashi wist doel te treffen. Met het veroverde punt bij en tegen FC Volendam O14 erbij genomen is ook SC Cambuur O14 prima van start gegaan in de voorjaarscyclus met vier punten uit twee optredens.

SC Cambuur O12 – sc Heerenveen O12 (Twin Games)
Op een koud maar zonnig Sportpark DTD stond voor SC Cambuur O12 De Derby tegen sc Heerenveen O12 te wachten. Tijdens het eerste blokje kenden de geel-blauwen een valse start. Er moest hard gewerkt worden om in de wedstrijd te komen en er volgden veel tegentreffers. In het tweede blokje waren de partijen meer aan elkaar gewaagd. Er werden acties gemaakt, druk gezet en kansen gecreëerd en het werd een echt duel, waarbij het spel op en neer golfde.

Na de Twin Games werden er nog twee blokjes elf tegen elf gespeeld. Dit om de spelers alvast te laten wennen/leren om te spelen op een groot veld. Een hele uitdaging dus en de geel-blauwen deden het hierbij knap. Iedereen deed goed zijn best en probeerde elkaar te helpen. Er werden aanvallen opgezet via de zijkanten en ook viel er een doelpunt te noteren. Maar ook volgden er opnieuw tegentreffers door de ruimtes op het veld en tegenaanvallen. Een mooie leerervaring voor SC Cambuur O12 en genoeg aanknopingspunten waar we het team verder mee aan de slag kan.