058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (29)

6 februari 2023, 15:55

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – sc Heerenveen O21 (Divisie 2A, 2-0)
Na afgelopen najaar het kampioenschap te hebben uitgevochten in Divisie 3, waarbij geel-blauw aan het langste eind trok na een rechtstreekse confrontatie, stond de eerste Friese Derby tussen SC Cambuur O21 en sc Heerenveen O21 in Divisie 2 op het programma. Waar de eerdere twee ontmoetingen redelijk in balans waren, was het ditmaal Cambuur dat grotendeels de touwtjes in handen had. Een vervelende blessure voor Jhondly van der Meer al vroeg in het duel was wel een tegenvaller voor Cambuur en hierdoor had Heerenveen meer balbezit, maar grote kansen voor de bezoekers bleven uit. Cambuur nam het initiatief echter al gauw weer over en meerdere goede kansen op de 1-0 volgden. Het geloof dat deze treffer zou gaan vallen was dan ook aanwezig en in de 45e minuut was het eindelijk raak via Tom van der Werff.

Na de rust had het duel aanvankelijk een soortgelijk spelbeeld, waarbij Heerenveen in het begin zich onder het juk van Cambuur probeerde uit te voetballen. Veel kansen leverde dat niet op, maar het ritme verdween wel uit de wedstrijd. De geel-blauwen bleven echter onverstoord doorvechten en aan de bal werd er goed en efficiënt naar voren gespeeld. Vooral de lange ballen van doelman Brett Minnema waren zuiver en uitgekiend. De wedstrijd werd in de 84e minuut uiteindelijk beslist. Een snelle uitbraak via Abdulrahman Sango zorgde ervoor dat Dylan Smit doel kon treffen. De 2-0 overwinning zorgde ervoor dat ook het vierde optreden in Divisie 2 van SC Cambuur O21 met winst werd afgesloten!

SC Cambuur O18 – N.E.C. O18 (Divisie 3A, 4-2)
Voor de derde keer dit voetbaljaar en voor de tweede keer op eigen veld nam SC Cambuur O18 het op tegen N.E.C. O18. Daarbij waren de geel-blauwen van meet af aan dominant en werden er veel kansen gecreëerd, maar duurde het tot aan de fase vlak voor de pauze dat er doelpunten vielen te noteren. Via Wiebe Kooistra werd en het 1-0 en snel daarna 2-0 via Matthias Nartey. Na de rust werd er rekening gehouden met het scenario dat N.E.C. dat zou gaan stormen, maar was het Yme Bruinsma die met het maken van de 3-0 de wedstrijd leek te beslissen. Maar niet was minder waar, want via een benutte vrije trap en strafschop kwam N.E.C. binnen twee minuten terug tot 3-2. De spanning volledig terug in het duel en in de laatste minuut viel de beslissing. Door een doelpunt van Alan Kayali behaalde SC Cambuur O18 een 4-2 zege.

SC Cambuur O16 – PEC Zwolle O16 (Divisie 3A, 1-1)
Ook SC Cambuur O16 nam het op tegen een bekende met het oog op het huidige seizoen, namelijk PEC Zwolle O16, dat zich momenteel koploper van de voorjaarscyclus mag noemen. In de tiende minuut van de wedstrijd waren het echter de geel-blauwen die via een assist va Nikolai Francois en doelpunt van Danyello Look op een 1-0 voorsprong kwamen. Drie minuten later volgde er een behoorlijke tegenvaller, want Luc Kamphuis kreeg een rode kaart voorgeschoteld. Cambuur moest bijna een hele wedstrijd verder met tien man en daarbij hielden zij erg lang stand. Pas in de loop van de tweede helft kon PEC langszij komen, maar een winnend doelpunt voor de bezoekers of Cambuur viel er niet meer te noteren.

SC Cambuur O14 – Go Ahead Eagles O14 (Divisie 3A, 1-0)
Met zeven punten uit drie wedstrijden ging SC Cambuur O14 op eigen veld de strijd aan met Go Ahead Eagles O14, dat als koploper voorafgaand aan het duel negen punten had verzameld. Lang bleef de wedstrijd in evenwicht en beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe. Wel faalden de bezoekers in de eerste helft vanaf elf meter en die misser, zo zou later blijken, was uiteindelijk een hele dure. Vlak voor het eindsignaal maakte Victor Boatashi na een prachtige steekpass van Adel Boufennara namelijk de openingstreffer. Deze 1-0 bleek uiteindelijk ook de eindstand en door deze overwinning mag SC Cambuur O14 zich na vier gespeelde wedstrijden in Divisie 3 vanaf heden lijstaanvoerder noemen!

SC Cambuur O12 – De Graafschap O12 (Twin Games)
Tijdens het Twin Games-duel  tegen De Graafschap O12 was het goede nieuws dat Mees Panhuis na lang blessureleed zijn eerste minuten weer mocht maken. Vanaf het begin bracht de wedstrijd veel spektakel en twee teams die vol de strijd met elkaar aan gingen. Er werden mooie samenwerkingen gezocht en er werd lef getoond door de spelers in het geel-blauw. Er waren ook stappen gemaakt in het positie kiezen, waardoor een overtal uitspelen en tot kansen komen veel vaker lukte. Tot het einde golfde het spel dan ook over en weer en lagen geluk en verdriet dicht bij elkaar. In het laatste blokje wist de Graafschap net één doelpunt meer te maken, maar met de opgedane ervaring kan het team verder.