058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (30)

13 februari 2023, 15:21

Net zoals het eerste elftal kwamen de vier van de vijf jeugdteams (het duel van de O16 werd uitgesteld) van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

Go Ahead Eagles O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 2A, 2-1)
Na een prachtige start in Divisie 2 met drie puike zeges op rij ging SC Cambuur O21 op bezoek bij Go Ahead Eagles O21 in Twello voor de eerste maal onderuit. Op een lastig te bespelen bijveld waarop goed positiespel bijna niet mogelijk was de stand na negentig minuten spelen 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. In de eerste helft golfde het spel op en neer en waren het de geel-blauwen die een aantal kleine mogelijkheden creëerden. Helaas werd een doelpunt na een perfect ingestudeerde corner afgekeurd wegens buitenspel en was het Go Ahead dat vlak voor de pauze op een 1-0 voorsprong kwam. Een poging op doel werd niet goed verwerkt en in de rebound was het binnenschieten een koud kunstje.

In de tweede helft kreeg het duel een ander spelbeeld en was het Cambuur dat met veel opportunisme de aanval zocht. Zonder veel positiespel leidde dat tot kansen, waaronder een zeer grote voor Milan Smit, die in de een-op-een met de doelman het net niet wist te vinden. In de blessuretijd werd er nog tweemaal gescoord. Go Ahead Eagles maakte de 2-0 en in een alles of niets poging twee minuten later zorgde Daan Visser voor 2-1. Een gelijkspel behoorde echter niet meer tot de mogelijkheden vanwege het ontbreken van tijd en dus werd het een vervelende middag voor de geel-blauwen.

Go Ahead Eagles O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 3A, 3-2)
Geheel tegelijkertijd met de O21 nam SC Cambuur O18 het in Twello op tegen Go Ahead Eagles O18. Daarbij kwamen de geel-blauwen binnen enkele minuten aan de leiding door een doelpunt van Yme Bruinsma, maar was het de thuisploeg die de vroege achterstand al snel wist om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Kort voor de rust viel uit een afgeslagen corner echter de 2-2 en was Yoram van der Veen dankzij snel reageren de gevierde man. Al vroeg in de tweede helft kwam Go Ahead voor de tweede maal op voorsprong via een benutte strafschop. In het restant van de wedstrijd wist Cambuur het tij niet meer te keren en daardoor verliet het team, net zoals de O21, Overijssel helaas met lege handen.

SC Cambuur O14 – FC Emmen O14 (Divisie 3A, 0-3)
Op eigen veld stond SC Cambuur O14 als koploper in Divisie 3 tegenover FC Emmen O14 met als doel om opnieuw drie punten in de wacht te slepen, maar helaas kwamen de geel-blauwen daarbij van een koude kermis thuis. In een wedstrijd waarin de bezoekers uit Zuidoost-Drenthe uiterst effectief met de gecreëerde kansen omsprong, was het Cambuur dat de mogelijkheden op doelpunten juist liet liggen en tevens niet in de buurt van haar niveau wist te komen. Uiteindelijk maakte FC Emmen in de eerste helft de 0-1 en liep het in het tweede bedrijf uit naar een ietwat geflatteerde uitslag van 0-3. Door de resultaten op de andere velden blijft het team na vijf gespeelde duels wel de koploper van de competitie.

FC Groningen O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games)
Voor SC Cambuur O12 stond de mooie uitwedstrijd bij en tegen FC Groningen op het programma. De geel-blauwen strijders hadden er zin in en vanaf de aftrap bleek meteen dat het een leuke wedstrijd zou gaan worden. Beide teams hadden de zaakjes verdedigend goed voor elkaar en de eerste kansen waren vooral voor de thuisploeg. SC Cambuur O12 knokte zich al gauw terug en kon ook een paar doelpunten maken. De wedstrijd ging voortdurend op en neer en beide teams waren absoluut aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk werd het weer een leerzame wedstrijd, waarin maar zes doelpunten zijn gemaakt zijn. Iets wat niet vaak voorkomt bij Twin Games en dus werd er hartstikke goed verdedigd.