058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (31)

20 februari 2023, 15:31

Net zoals het eerste elftal kwamen de drie van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) en in het geval van de O21 donderdag al in actie in competitieverband. Daarnaast speelden de O16 (1-0 nederlaag op bezoek bij SV Urk O17) en de O12 (3-0 overwinning op eigen veld tegen AFC’34 O13) een vriendschappelijk duel.

Hieronder zijn de resultaten en een kort verslag van de gespeelde competitiewedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – Roda JC O21 (Divisie 2A, 2-0)
Na de nipte 2-1 nederlaag op bezoek bij Go Ahead Eagles O21 van een week eerder stond SC Cambuur O21 tijdens het duel in eigen huis tegen Roda JC O21 op scherp. In de eerste helft bleek dat Roda JC een stugge tegenstander was, die zo nu en dan gevaarlijke uitbraken wisten te forceren met hun snelle centrumspits. Het bleef echter bij speldenprikken, want de verdedigers van Cambuur waren bij de les. De Limburgers drukten het tempo naar beneden om zodoende meer tijd te winnen en de wedstrijd bood daardoor weinig amusementswaarde. De ruststand was mede daardoor dan ook 0-0.

Na de pauze ging het tempo van de wedstrijd omhoog. Cambuur maakte het spel compacter en benutte de ruimtes meer om elkaar beter te bereiken. Hierdoor ontstond kans op kans en een treffer kon niet uitblijven. In de 46e minuut schoot Kyron van der Kaap raak. Het spel werd daarna grillig en een aantal opstootjes en gele kaarten volgden. Helaas kreeg Chima Anyasi een tweede gele prent voorgeschoteld en zo kwamen de geel-blauwen met tien man de staan. Met nog een half uur te gaan werd de verontwaardiging van het gebeuren echter omgezet in energie en volgden er nog meer doelkansen, Cambuur had de regie over het spel en in de laatste minuut werd het harde werken beloond met een doelpunt van Abdulrahman Sango. Door deze vijfde overwinning wist SC Cambuur O21 de koppositie te verstevigen!

SC Cambuur O18 – FC Emmen O18 (Divisie 3A, 3-0)
Ook voor SC Cambuur O18 stond het thuisduel tegen FC Emmen O18 in het kader van herpakken. In het eerste bedrijf van de ontmoeting creëerden de geel-blauwen een aantal grote mogelijkheden, maar de beloning bleef uit. Vlak na de pauze werd de lat geraakt en ondanks deze missers bleef Cambuur geduldig in balbezit en dwong het Emmen steeds verder achteruit. In de 75e minuut brak Sven Dijkstra de ban en wist hij een fout van de bezoekers genadeloos af te straffen. Snel daarna kopte Roan van der Weij de 2-0 binnen uit een hoekschop en in de laatste seconden van het duel maakte Matthias Nartey met een individuele actie de 3-0. Een terechte en knappe overwinning voor SC Cambuur O18.

Almere City FC O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 1-2)
Al vroeg in de ochtend reisde SC Cambuur O14 af naar Flevoland voor de uitwedstrijd tegen Almere City FC O14. In de eerste helft kwamen de geel-blauwen daarbij aan de leiding via Victor Boatashi, die vanaf de penaltystip feilloos raak wist te schieten. In de tweede helft was de spanning om te snijden en wist zowel de thuisploeg als Cambuur eenmaal doel te treffen. Na een mooie pass van Chris de Jong was het Victor Boatashi die opnieuw een doelpunt wist te maken. De uitslag was op basis van de eerste 35 minuten zeker terecht, maar in de tweede helft had Almere City FC zeker recht op meer. Door deze mooie overwinning wist ook SC Cambuur O14 de koppositie in de competitie verder te verstevigen.