058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (32)

27 februari 2023, 16:00

Net zoals het eerste elftal kwamen drie van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) in actie in beker- (O21 en O18) en competitieverband (O16). Daarnaast speelde de O14 (4-3 verlies bij en tegen De Graafschap O14) een vriendschappelijke wedstrijd en de O12 een minitoernooi bij FC Twente/Heracles Almelo O12.

Hieronder zijn de resultaten en een kort verslag van de gespeelde bekerwedstrijden en competitieduel te vinden.

SC Cambuur O21 – Koninklijke HFC O21 (bekerwedstrijd, 1-1, SC Cambuur O21 w.n.s. (4-2))
Na zes competitieduels in 2023 was het tijd voor de achtste finales van de beker en daarin mocht SC Cambuur O21 het opnemen tegen de Koninklijke HFC O21, normaliter uitkomend in Divisie 4A. De geel-blauwen waren daarbij op voorhand gewaarschuwd want amateurploegen zijn bijna altijd tot op het bot gemotiveerd en kunnen ook vaak goed voetballen. In de eerste helft bleek HFC sterk te zijn in het veroveren en vasthouden van de bal en in fysiek opzicht waren zij vaak de bovenliggende partij. Cambuur reageerde daar slim en creatief op door haar eigen spel te spelen en in de 35e minuut kwam het op een 1-0 voorsprong. Na goed combineren kon een voorzet door Chima Anyasi worden binnengekopt.

In de tweede helft ging HFC meer druk zetten, maakte het de linies kleiner en ook in de een-op-een waren de bezoekers slimmer en ook sneller. Dit resulteerde in de gelijkmakende 1-1 in de 86e minuut en een aantal zenuwslopende minuten zouden nog volgen, want de regie lag in de handen van ‘De Koninklijke’. Gescoord werd er echter niet meer en dus werd er meteen doorgeschakeld naar het nemen van strafschoppen. De geel-blauwen wisten de penalty’s beter te nemen en doelman Brett Minnema stopte de beslissende en plaatsten zich daarmee voor de kwartfinales van het bekertoernooi!

Willem II O18 – SC Cambuur O18 (bekerwedstrijd, 1-2)
Ook SC Cambuur O18 zat bij de laatste zestien van het bekertoernooi en stond daarbij tegenover de lijstaanvoerder van de eigen competitie: Willem II O18. De geel-blauwen begonnen sterk aan het duel en kwam door twee teamdoelpunten in de eerste helft, welke door Wiebe Kooistra werden gemaakt, op een 0-2 voorsprong. Na de pauze bleef Cambuur redelijk overeind, maar viel wel de 1-2 uit de lucht door een scrimmage voor het doel. Willem II ging jagen op de 2-2, terwijl ook de 1-3 kon vallen en in de slotfase van het duel voorkwam doelman Sem Bonte met een geweldige save penalty’s. En dus trok SC Cambuur O18 de overwinning over de streep en is het eveneens door naar de kwartfinales!

Excelsior Rotterdam O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 3A, 1-9)
Voor SC Cambuur O16 stond de uitwedstrijd bij en tegen Excelsior Rotterdam O16 op het programma. Door het uitstellen van liefst drie competitiewedstrijden stonden de geel-blauwen onderaan de ranglijst en na ontmoeting met PEC Zwolle, FC Groningen en AFC wachtten zij nog op de eerste overwinning van 2023. Vanaf het eerste fluitsignaal was Cambuur gevaarlijk, werden er heel veel kansen gecreëerd en zo stond het team bij rust al met 1-5 voor. Na de rust had het duel een soortgelijk spelbeeld en zo werd de eerste zege behaald met een monsterscore van 1-9 (!). De doelpuntenmakers waren Danyello Look (3x), Pepijn Kooistra (2x), Nikolai Francois, Amar Bakkati, Quinton Gustina en een eigen doelpunt.