058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (33)

13 maart 2023, 15:47

Net zoals het eerste elftal kwamen twee van de vijf jeugdteams (de O21 en de O18) van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) in actie in competitieverband. Vanwege de hevige sneeuwval op de vrijdag konden de wedstrijden van de O16 en de O12 op eigen veld tegen respectievelijk Roda JC O16 en FC Emmen O12 helaas geen doorgang vinden.

Hieronder zijn de resultaten en een kort verslag van de gespeelde competitiewedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – Vitesse O21 (Divisie 2A, 0-0)
Na gelijke spelen in oefenwedstrijden tegen Jong FC Volendam (2-2) en FC Twente/Heracles Almelo O21 (3-3) was het weer tijd voor competitievoetbal en wel op eigen veld tegen Vitesse O21. Bij een overwinning zou de koppositie van de geel-blauwen in Divisie 2 een stuk steviger kunnen worden. De Arnhemmers daarentegen hadden de laatste twee duels een sprong op de ranglijst gemaakt en stonden met een relatief jong team aan de aftrap. Gaandeweg de eerst helft werd duidelijk dat Cambuur de dominante ploeg was, alleen werden de daardoor ontstane vele kansen keer op keer om zeep geholpen. Was het niet een tussenkomst van de bezoekers dan was het wel tegen de lat en millimeterwerk. Daarbij moet ook worden vermeld dat de geroutineerde sluitpost van Vitesse het spel in de eigen zestien goed wist in te schatten.

In het tweede bedrijf wist Milan Smit dan eindelijk de ban te breken en de geel-blauwen op een verdiende voorsprong te zetten, maar helaas ging daarbij ook de vlag omhoog wegens buitenspel. En dus bleef de stand 0-0. Cambuur bleef op geconcentreerde wijze en vol vuur jagen op het doelpunt en liet bij vlagen verrassend technische hoogstandjes zien. Een opeenstapeling van vele kansen zonder treffers bleef echter het beeld van deze wedstrijd. Daardoor moest de ploeg van hoofdtrainer Jeroen Burghout genoegen nemen met een punt, al mistte Vitesse nog wel een dot van een kans op de 0-1.

Willem II O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 3A, 3-2)
Exact veertien dagen na de 1-2 overwinning in de achtste finales van het bekertoernooi reisde SC Cambuur O18 opnieuw af naar Tilburg voor een uitwedstrijd tegen Willem II O18. De geel-blauwen begonnen zwak aan de wedstrijd en kwamen snel op een 1-0 achterstand. Cambuur draaide de wedstrijd echter gauw om en kwam door doelpunten van Sven Dijkstra en Wiebe Kooistra na een mooie opbouw vanuit de achterhoede op een 1-2 voorsprong. Maar nog voor de pauze kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte en daardoor was de stand bij rust 2-2.

Na de rust bleef de wedstrijd lang in evenwicht, waarbij Cambuur een aantal goede kansen op een nieuwe voorsprong kreeg en twee keer de paal werd geraakt. Helaas wisten de geel-blauwen niet tot scoren te komen, iets wat Willem II uiteindelijk wel lukte na een prima verzorgde aanval: 3-2. Nog een aantal grote kansen voor Cambuur volgden, maar de 3-3 kwam niet op het scorebord. Een dus ging het team van hoofdtrainer Rik Reinsma onnodig ten onder in Brabant.