058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (34)

20 maart 2023, 16:08

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

Sc Heerenveen O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 2A, 1-0)
Voor de vierde maal dit seizoen stond SC Cambuur O21 tegenover rivaal sc Heerenveen O21 voor De Friese Derby, een ploeg die net als de geel-blauwen meedraait in de bovenste helft van Divisie 2. Door twee nederlagen in Leeuwarden en een remise op eigen veld was Heerenveen gebrand op koste wat kost ditmaal drie punten te pakken. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar in de een-op-een situaties had de thuisploeg vaak de bovenhand. In de 43e minuut van het duel kwam Cambuur-sluitpost Thijmen Renkel ver uit zijn doel om een hoge bal te onderscheppen, maar de stuit van de bal werd verkeerd ingeschat. Daardoor schoot deze door en kon de alerte spits van Heerenveen aantekenen voor de 1-0.

In het tweede helft bedrijf lieten de geel-blauwen vaker hun tanden zien en kwam het tot meerdere fraaie kansen, maar de gelijkmakende 1-1 viel niet. Heerenveen daarentegen schroefde de felheid op, waardoor de scheidsrechter een pittige taak had om de spelers meermaals uit elkaar te halen. Vele gele kaarten volgden en het verzorgde technische voetbal van Cambuur kwam niet meer uit de verf. Heerenveen kreeg daardoor wat het wou, namelijk een overwinning. Door het verlies van de ploeg van trainer Jeroen Burghout kwamen de de concurrenten in de strijd om de koppositie weer een stuk dichterbij. Na een vrije week vanwege de interlandbreak gaat de strijd om het kampioenschap in Divisie 2 verder.

N.E.C. O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 3A, 3-3)
In Nijmegen mocht SC Cambuur O18 opnieuw aantreden tegen N.E.C. O18 en daarbij kwamen de geel-blauwen al vroeg op een 1-0 achterstand. De rug werd echter ook snel gerecht en door een prima velddoelpunt van Wiebe Kooistra, een benutte penalty van Yoram van der Veen en een treffer van Sven Dijkstra was de ruststand 1-3. In de tweede helft volgde de kans op de 1-4 via Matthias Nartey, welke al dan wel of niet over de lijn was. Rond de 80e minuut kreeg Sven Dijkstra een directe rode kaart, kantelde de wedstrijd en konden de geel-blauwen de voorsprong helaas niet vasthouden. In de 90e minuut maakte N.E.C. de 3-3 en moest Cambuur met slechts één punt naar huis, terwijl er veel meer had in gezeten.

PEC Zwolle O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 3A, 7-0)
Net zoals alle overige vier teams van de Jeugdopleiding speelde ook SC Cambuur O16 een uitwedstrijd en ging het op bezoek bij de nog altijd ongeslagen koploper van de competitie: PEC Zwolle O16. Tijdens de ontmoeting in Leeuwarden eerder dit kalenderjaar wisten de geel-blauwen met een man minder binnen de lijnen knap stand te houden tegen PEC (1-1), maar in Zwolle Waten zij helaas niet opgewassen tegen de Zwollenaren. In de eerste helft wisten zij maar liefst vier keer het net te vinden en sprak de ruststand boekdelen. Cambuur probeerde zichzelf na de pauze te herpakken, maar helaas eindigde de wedstrijd door nog drie doelpunten van PEC in 7-0. Gauw vergeten en weer door naar de volgende.

Go Ahead Eagles O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 0-0)
Als trotse koploper kruiste SC Cambuur O14 in Twello de degens met Go Ahead Eagles O14, dat voor aanvang van het duel de nummer twee was. In het spannende treffen zou echter geen enkel doelpunt vallen en op basis van het beeld van de wedstrijd kregen de geel-blauwen daardoor stiekem een punt te veel. De Deventenaren waren namelijk beter en fysiek sterker en speelden vele goede kansen bij elkaar. Gelukkig keepte Cambuur-doelverdediger Lanvin Warmerdam een dijk van een wedstrijd en daardoor wist Cambuur de nul houden. Door het gelijke spel wisten zij de aanval van de Eagles op de koppositie af te slaan en is het zaterdag tijd voor de clash met de andere concurrent: sc Heerenveen O14.

Sc Heerenveen O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games)
Ook voor SC Cambuur O12 stond De Friese Derby tegen sc Heerenveen O12 op het programma. Vanaf het beginsignaal lag het tempo in Nieuwehorne erg hoog en moest er hard worden gewerkt om daarin mee te gaan. Dit zorgde voor een aantal tegendoelpunten, maar daarna groeiden de geel-blauwen in de wedstrijd en werd werd het duel gelijkwaardiger. Kansen vielen er over en weer en er werden goede samenwerkingen gemaakt. Er werd bovendien flink gestreden en teleurstellingen moesten worden omgezet en er werd veel doorzettingsvermogen gevraagd in deze wedstrijd. Bij het klinken van het laatste fluitsignaal werd geconcludeerd dat Heerenveen meer doelpunten had gemaakt dan Cambuur.