058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (35)

Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (35)

27 maart 2023, 16:49

In tegenstelling tot het eerste elftal kwamen vier van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wel in actie in competitieverband. De O21 hoefde net als het vlaggenschip niet de wei in vanwege de interlandperiode.

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

FC Volendam O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 3A, 3-4)
Voor SC Cambuur O18 stond er wederom een uitwedstrijd op het programma, ditmaal in een winderig en regenachtig Volendam tegen de plaatselijke FC. Door de omstandigheden was het voetballend geen hoogstaande wedstrijd, maar kwamen de geel-blauwen kwamen wel goed uit de startblokken. Dankzij een individuele actie van Matthias Nartey en een goed doelpunt van Sybrand Veldhuis kwam Cambuur binnen het halfuur op een 0-2 voorsprong. Deze score had voor de pauze nog verder kunnen worden uitgebreid, maar de kansen op meer doelpunten werden niet verzilverd. Vervolgens maakte Volendam vlak voor het rustsignaal, als gevolg van een fout in de opbouw, de aansluitende 1-2.

Na een kwartier pauzeren wist FC Volendam meteen weer het net te vinden en zo was de stand weer volledig in balans: 2-2. Het was een duidelijk signaal en SC Cambuur werd wakker en wist zich uitstekend te herpakken. Door doelpunten van Yoram van der Veen en Yme Bruinsma kwamen de geel-blauwen opnieuw op een voorsprong van twee treffers en de wedstrijd leek daardoor te worden beslist. Maar niets was minder waar, want door een knullig moment aan de kant van Cambuur kwam Volendam nagenoeg direct terug tot 3-4. De slotfase was daardoor logischerwijs erg spannend, maar de geel-blauwen hielden zich knap staande en stapten hierdoor met een welverdiende driepunter in de bus terug naar huis. 

SC Cambuur O16 – Excelsior Rotterdam O16 (Divisie 3A, 5-0)
Ook in Leeuwarden bij het duel tussen SC Cambuur O16 en Excelsior Rotterdam O16 was de wind een grote bepalende factor. De bezoekers uit Zuid-Holland waren voor aanvang van de ontmoeting de nummer drie van de competitie, maar desondanks was de heenwedstrijd in een overwinning van liefst 1-9 voor de geel-blauwen geëindigd. Voor een plek in de middenmoot was een nieuwe overwinning noodzakelijk en in die opdracht slaagde Cambuur met vlag en wimpel.

In de eerste helft creëerde Cambuur een aantal grote mogelijkheden en maakte Danyello Look de 1-0, wat later ook de stand bij rust bleek. Na de theepauze ging het tempo in de wedstrijd omhoog en wist Look weer het net te vinden. Vlak daarna volgde een mooie actie van Nikolai François, die de keeper omspeelde en wist te scoren. Quiton Gustina maakte ook een treffer en het slotakkoord was voor Amar Bakkati, die een penalty benutte en de eindstand op 5-0 bepaalde.

SC Cambuur O14 – sc Heerenveen O14 (Divisie 3A, 1-2)
De Friese Derby tegen aartsrivaal sc Heerenveen O14 op eigen veld stond op het programma voor SC Cambuur O14, een wedstrijd die werd begonnen met een prachtige sfeeractie met geel-blauwe rook (georganiseerd door de ouders van de spelers) en zorgde voor een fantastische ervaring. In de eerst helft ging de wedstrijd gelijk op, maar was het Heerenveen dat uit een niet goed verwerkte corner de openingstreffer wist te maken. 0-1 was tevens de stand halverwege het duel.

In het tweede bedrijf opende Heerenveen met een sterke fase, waarin de bezoekers nalieten de 0-2 te maken. Daarna namen de geel-blauwen het initiatief over en kwamen zij terug tot een 1-1 door een mooi doelpunt van Victor Boatashi. Vervolgens kreeg Cambuur een aantal goede mogelijkheden om de 2-1 te maken en eindigde een indirecte vrije trap op de paal, maar in de tegenstoot wist Heerenveen de 1-2 te maken. Daardoor eindigde De Derby in een zure nederlaag. 

SC Cambuur O12 – FC Volendam O12 (Twin Games)
SC Cambuur O12 kreeg opnieuw met een geweldige uitdaging te maken, namelijk een het duel tegen FC Volendam O12 op eigen veld. Waar de geel-blauwen het tijdens de uitwedstrijd in Noord-Holland het erg lastig hadden, waren zij nu veel feller. Er werd over het hele veld gesprint en ook goed geduelleerd. Snel volgden er ook al een paar fraaie doelpunten, maar het gasgeven eiste op een gegeven moment ook zijn tol en het lukte helaas niet om dit in het laatste blokje vol te houden. De bezoekers maakten toen een aantal doelpunten, waardoor er na afloop van de wedstrijd toch wel een kleine teleurstelling in de Cambuur-kleedkamer hing. Desondanks was het een goede wedstrijd vanuit geel-blauw perspectief.

Foto: www.dijksmedia.nl