3 april 2023, 16:09

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag en in het geval van de O21 vrijdag al) in actie in competitieverband.

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde competitiewedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – Willem II O21 (Divisie 2A, 3-3)
Onder zeer gure weersomstandigheden stond SC Cambuur O21 tegenover Willem II O21, dat dit voorjaar in de onderste regionen meedraait en daardoor een niet te onderschatten tegenstander was. In de eerste helft hadden de geel-blauwen echter geen kind aan de Tilburgers en konden zij vrij eenvoudig de bal rond spelen. Hier konden Kyron van der Kaap en Yannick Hettinga rijkelijk van profiteren met ieder een doelpunt, wat zorgde voor een 2-0 stand na 45 minuten. Helaas moest eerst genoemde zijn doelpunt wel bekopen met een stevige blessure en daardoor de wedstrijd vroegtijdig staken.

In de tweede helft leek het erop dat het spelbeeld van voor de rust zou worden herhaald, zeker nadat Tyrique Mercera na een prachtige één-tweetje, het derde geel-blauwe doelpunt maakte. Maar Willem II was blijkbaar nog altijd niet onder de indruk en ontwikkelde steeds meer vechtlust, wat resulteerde in een doelpunt dat als een medicijn werkte. Cambuur daarentegen raakte de grip kwijt en werd naar achteren gedrukt. Via een vrije trap viel de aansluitingstreffer en meteen daarna de gelijkmakende 3-3. Cambuur liet daardoor de zege uit handen glippen en stapte met een kater van het veld.

SC Cambuur O18 – Almere City FC O18 (Divisie 3A, 3-0)
Na een lange reeks van uitwedstrijden speelde SC Cambuur O18 weer eens een thuisduel, waarbij Almere City FC O18 op bezoek kwam in Leeuwarden. In de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar weinig en zagen de geel-blauwen een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel, terwijl de bezoekers een aantal grote kansen kregen. Na de pauze was Cambuur de bovenliggende partij en wist Sybrand Veldhuis snel de score te openen. Later vonden ook Yme Bruinsma en Ralph Peres het net en daardoor liepen de geel-blauwen uit naar een knappe, belangrijke en terechte 3-0 overwinning.

N.E.C. O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 3A, 5-1)
Voor SC Cambuur O16 stond een uitwedstrijd tegen N.E.C op het programma, een echte zes punten wedstrijd. Ondanks een veldoverwicht en enkele goede doelkansen voor de geel-blauwen in de eerste twintig minuten was de tussenstand halverwege het duel 2-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft herstelde Cambuur zich en wist Wessel van der Goot de aansluitende 2-1 te maken, maar na onzorgvuldigheid aan de kant van de geel-blauwen werd de wedstrijd wel met liefst 5-1 verloren. Een behoorlijk geflatteerde uitslag voor een wedstrijd die zeker niet altijd goed was, maar wel in evenwicht.

SC Cambuur O14 – Almere City FC O14 (Divisie 3A, 1-4)
Op eigen veld speelde SC Cambuur O14 net zoals de O18 ook tegen Almere City FC. Binnen enkele minuten stonden de geel-blauwen daarbij op een 0-2 achterstand door twee ongelukkige momenten in de opbouw. Ook in het restant van de eerste helft lukte het niet om Almere te bedwingen, waarbij gezegd moet worden dat de bezoekers ook goed speelden en nog tweemaal scoorde. In de tweede helft stond er een ander Cambuur op het veld en was het de bovenliggende partij. Victor Boatashi zorgde voor de 1-4, maar de kansen daaropvolgend op meer doelpunten werden niet benut.

De Graafschap O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games)
Vroeg in ochtend reisde SC Cambuur O12 in de spelersbus af naar Doetinchem voor het duel tegen De Graafschap O12, voor de spelers een zeer mooie ervaring. De regen en het spelen op gras waren heerlijke ingrediënten om lekker te gaan voetballen en de geel-blauwen hadden daarbij als uitdaging om bezig te gaan met de opbouw en hierin te zoeken naar oplossingen. Het spel ging vaak gelijk op en er werden over en weer doelpunten gemaakt, wat te maken had met de vooraf opgestelde uitdaging. Er werd hard gestreden en uiteindelijk maakte De Graafschap de meeste doelpunten.