058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (37)

11 april 2023, 9:57

Net zoals het eerste elftal kwamen twee van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) in actie in beker- (O21) en competitieverband (O16). Daarnaast kwam de O18 in Frankrijk in actie op het Saint Joseph Toernooi, waar het zesde werd en deed de O14 mee aan het SV Epe Internationaal Paastoernooi en eindigde het hier als vijfde.

Hieronder zijn de resultaten en een kort verslag van de gespeelde bekerwedstrijd en het competitieduel te vinden.

FC Twente/Heracles Almelo O21 – SC Cambuur O21 (bekerwedstrijd, 1-1, SC Cambuur O21 w.n.s. (2-3))
In de kwartfinale van het bekertoernooi stond voor SC Cambuur O21 het treffen met FC Twente/Heracles Almelo O21 te wachten, normaliter één Divisie hoger uitkomend (Divisie 1). In de eerste helft in Hengelo bleek al vrij gauw dat de twee ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn en dit zou het gehele duel het spelbeeld blijven. De geel-blauwen waren voor de pauze duidelijk attenter dan en FC Twente/Heracles Almelo creëerden vele kansen. Het logische gevolg was dat het in de 20e minuut op schitterende wijze raak was: van buiten de zestien schoot Milan Smit de bal hard tegen de touwen.

In het tweede bedrijf drong de thuisploeg aan en groeide de dominantie en felheid van FC Twente/Heracles Almelo. Een harde poging vloog tegen de arm van Bjarn Zorgdrager in het strafschopgebied leverde een penalty op en deze kon niet worden gekeerd door Brett Minnema. Na het eindsignaal werd er direct overgegaan tot strafschoppen en Cambuur wist deze beter te benutten. Bovendien kon Minnema twee penalty’s tegenhouden! De geel-blauwen zijn door naar de halve finale en daarin mogen zij op zaterdag 29 april in eigen stadion aantreden tegen Feyenoord O21 (aftrap om 15.00 uur).

SC Cambuur O16 – N.E.C. O16 (Divisie 3A, 1-3)
Voor SC Cambuur O16 stond de inhaalwedstrijd tegen N.E.C. O16 op het programma. Het duel begon gelijk op en beide ploegen creëerden een aantal kansen, waarbij het uiteindelijk N.E.C. was dat de openingstreffer op het scorebord wist te zetten. 0-1 was tevens de ruststand van de wedstrijd en de tweede helft kreeg hetzelfde speelbeeld, maar lukte het de geel-blauwen niet om een aantal grote kansen af te maken. Aan de andere kant lukte het N.E.C. wel om twee keer te scoren. Centrale verdediger Mike van Rijs wist nog wel te scoren, maar het was helaas niet genoeg voor Cambuur.