058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (38)

17 april 2023, 15:03

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

Roda JC O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 2A, 5-0)
Na een lange busreis van vier uren met onderweg een sportmaaltijd was het voor SC Cambuur O21 tijd voor de wedstrijd bij en tegen Roda JC O21. In de eerste helft in Kerkrade gingen de geel-blauwen voetballend prima van start en werd de wind die over het veld stond steeds sterker. Roda kon met de wind in de rug en hun fysiek en snelheid in de 28e minuut de 1-0 maken en drie minuten later werd het zelfs 2-0. Cambuur raakte echter niet in paniek, maar kreeg op slag van de pauze nog een tik te verwerken en moest toezien hoe de thuisploeg uit het niets ook nog op een 3-0 voorsprong kwam.

Er moest dus veel worden goedgemaakt in de tweede helft en de geel-blauwen kregen ook meer controle over het duel, alleen kon dit niet in (aansluitings)treffers worden vertaald. Roda daarentegen hoefde niet meer en haalde het tempo uit de wedstrijd. Via een snelle uitbraak in de 65e minuut viel de 4-0 en vervolgens werd de sfeer onvriendelijk. Ondanks een rode kaart voor één van de spelers van de thuisploeg wisten zij in de 82e minuut met een man minder nog de 5-0 maken, wat tevens de eindstand van het treffen was. Al met al een offday van Cambuur in het Limburgse heuvelland.

FC Emmen O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 3A, 1-6)
In Drenthe mocht SC Cambuur O18 aantreden tegen FC Emmen O18, op papier een lastig duel aangezien de opponent vecht tegen degradatie. Halverwege de eerste helft kwamen de geel-blauwen via Sybrand Veldhuis op een fraaie wijze op 0-1, waarna het tot de thee niet lukte om deze voorsprong uit te breiden. Na de rust lukte dit wel en was het binnen tien minuten 0-3 door twee doelpunten van Yme Bruinsma. Emmen kwam nog terug tot 1-3, maar daarna was het weer Cambuur dat de klok sloeg en door een treffer van Roan van der Weij werd het duel definitief beslist. Ook de ingevallen Danyello Look deed met twee doelpunten nog een twee duiten in het zakje en bepaalde daarmee de eindstand op 1-6.

FC Emmen O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 3A, 1-2)
Ook SC Cambuur O16 stond in het Zuidoosten van de provincie Drenthe tegenover FC Emmen O16 en daarbij hadden de geel-blauwen iets goed te maken ten opzichte van de heenwedstrijd in Leeuwarden. Deze eindigde in een 0-3 zege voor de Emmenaren  en de missie van Cambuur slaagde. Bij rust stond er namelijk een 0-2 tussenstand op het bord dankzij een doelpunt van Danyello Look (die later ook nog tweemaal doel trof bij de O18) op aangeven van Annis Titawanno en een treffer van Wessel van der Goot op aangeven van Look. Na de pauze wist Emmen nog wel de aansluitende 1-2 te maken, maar de geel-blauwen hielden de voorsprong vast en trokken zo drie zeer belangrijke punten over de streep.

FC Emmen O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 1-4)
En ook SC Cambuur O14 ging net zoals de O18 en O16 op bezoek bij FC Emmen (in dit geval de O14) en daarbij gingen de geel-blauwen uitstekend van start in het eerste bedrijf. Na precies een helft spelen stonden zijn namelijk met 1-3 voor door twee doelpunten van Victor Boatashi, een eigen doelpunt van de thuisploeg en een rake vrije trap van Emmen. Na de pauze wist Boatashi nogmaals de bal tegen de touwen te werken en daarmee complementeerde hij zijn hattrick. En bovendien kwam de overwinning van Cambuur hierdoor in veilige haven en zo behaalden alle drie de jeugdteams van Cambuur die naar Emmen waren afgereisd hier de volledige buit. Een grote geel-blauwe zege op De Oude Meerdijk.

SC Cambuur O12 – FC Groningen O12 (Twin Games)
Als enige team speelde SC Cambuur O12 een thuiswedstrijd en mocht het aantreden tegen FC Groningen O12. Het doel daarbij was om bezig te gaan met de opbouw op verschillende manieren. Dat het een leuke wedstrijd zou worden was vanaf het begin te merken. Er stonden twee ploegen tegenover elkaar die aan elkaar gewaagd waren. Het spel golfde dan ook op en neer en er werden aan beide kanten vele kansen gecreëerd en acties gemaakt. Bij leren hoort ook fouten maken en Groningen wist het de geel-blauwen dan ook goed lastig te maken. Aan het einde van de wedstrijd bleek dat de bezoekers iets meer doelpunten hadden gemaakt, maar bovenal was het een leuke en zeer leerzame ontmoeting.