058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (39)

24 april 2023, 16:13

Net zoals het eerste elftal kwamen vier van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. De O14 had vanwege een oneven aantal teams (zeven) in de competitie geen programma.

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – Go Ahead Eagles O21 (Divisie 2A, 3-0)
Na een aantal weken op rij puntverlies met als dieptepunt de offday tegen Roda JC (5-0) precies zeven dagen daarvoor stond SC Cambuur O21 in eigen huis tegenover koploper Go Ahead Eagles O21. Er moest worden gewonnen om nog in aanmerking te komen voor promotie en de eerst helft verliep lang evenwichtig, waarbij de geel-blauwen veel werklust vertoonden. Kansen op de openingstreffer aan beide zijden bleven echter uit, totdat er in de blessuretijd van de eerste helft nog een hoekshop kwam voor Cambuur. Chima Anyasi wist hierbij met een harde pegel voor de 1-0 aan te tekenen.

In de tweede helft probeerde Go Ahead Eagles wat terug te doen, maar de geel-blauwe verdediging hield zich uitstekend staande. Aan de andere kant van het speelveld daarentegen vielen er vele kansen te noteren en na krap een uur spelen wist Myles Veldman de 2-0 op het scorebord te zetten. Cambuur bleef aandringen en Go Ahead was het eventjes kwijt en daardoor maakte Amine Rehmi vijf minuten later zelfs de 3-0. Deze ruime voorsprong kwam in het restant van het treffen niet meer in gevaar en daardoor boekte de ploeg van trainer Jeroen Burghout een zeer puike overwinning.

SC Cambuur O18 – Go Ahead Eagles O18 (Divisie 3A, 2-1)
Net zoals de O21 speelde ook SC Cambuur O18 op eigen veld tegen Go Ahead Eagles (O18) en waren de belangen groot. De inzet was de tweede plek welke ook recht geeft op promotie en in de eerste helft waren de geel-blauwen dominant en creëerden zij een aantal goed uitgespeelde kansen. Door doelpunten van Sven Dijkstra en Daan Visser was de stand bij rust 2-0, maar na de pauze had Cambuur het lastiger. Go Ahead Eagles werd steeds gevaarlijker, terwijl Cambuur ook momenten kreeg om de voorsprong verder uit te breiden. Door een rake vrije trap en daarmee de 2-1 laat in de wedstrijd bleef de wedstrijd tot de laatste minuut spannend, maar de geel-blauwen trokken de drie punten terecht over de streep.

Roda JC O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 3A, 3-1)
Voor SC Cambuur O16 stond de verre reis naar Kerkrade voor het belangrijke duel tegen Roda JC O16 op de agenda, dat de rode lantaarndrager in de competitie is en dus moest er koste wat kost gezegevierd worden. Na een kwartier stonden de geel-blauwen echter al op een 1-0 achterstand, maar kort daarna viel de gelijkmaker via Danyello Look. Roda JC wist nog voor de pauze weer op voorsprong te komen en daardoor moest Cambuur zich opnieuw herpakken, maar helaas slaagde dit niet. De thuisploeg scoorde na rust nog eenmaal en zo verloren de geel-blauwen deze wedstrijd met 3-1.

FC Emmen O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games)
In Drenthe trof SC Cambuur O12 de leeftijdsgenoten van FC Emmen, een tegenstander die vaak zorgt voor een leuke en leerzame wedstrijd, zo ook deze keer weer! Het eerste doelpunt werd gemaakt door de thuisploeg, maar daarna waren het de geel-blauwen die meerdere malen het net trof. De treffers vielen in de eerste blokken over en weer, waarbij het Cambuur lukte om het tempo aan de bal zeer hoog te houden en verdedigend goed te blijven staan. Bij het klinken van het laatste fluitsignaal bleek dat de geel-blauwen de meeste doelpunten op het scorebord hadden gezet. Opnieuw een leerzame wedstrijd vol prachtige acties en treffers, slimme passes, fantastische reddingen en veel goede/faire duels.