058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (40)

8 mei 2023, 17:07

Net zoals het eerste elftal kwamen vier van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. De O14 speelde daarnaast een oefenwedstrijd tegen FC Twente/Heracles Almelo O14 bij VV DTD in Koarnjum en ging daarbij, na een 2-0 voorsprong halverwege het treffen, uiteindelijk nipt met 2-3 onderuit.

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde competitiewedstrijden te vinden.

Vitesse O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 2A, 2-0)
Voor SC Cambuur O21 stond er in Arnhem een wedstrijd met grote belangen te wachten. Een overwinning zou de kans op promotie naar Divisie 1 namelijk zeer groot maken, terwijl een nederlaag die kans juist zou doen laten slinken. Al snel in de eerste helft diende het besef zich aan dat het een pittig duel werd tegen een sterke tegenstander en de doelman van Vitesse nam hierin het voortouw. Cambuur kwam met moeite in de buurt van het doel en de schoten in alle hoeken werden gepareerd. Bovendien moesten sterkhouders Yannick Hettinga en Bram Marsman geblesseerd de strijd staken.

Na een snelle uitbraak van Vitesse in minuut 25 aan de linkerkant van het veld viel de 1-0 voor Vitesse en vlak voor de pauze verdubbelden de Arnhemmers via opnieuw een aanval over de linkerzijde deze voorsprong naar 2-0. Cambuur moest in de tweede helft flink aan de bak om nog voor een resultaat te zorgen, maar het spelbeeld bleef onveranderd. De tegenstander had voetballend de zaken goed voor elkaar en verdiende het om te zegevieren. Een zure nederlaag voor de geel-blauwen, die hierdoor promotie niet meer in eigen hand hebben, maar zich wel handhaven in Divisie 2.

SC Cambuur O18 – Willem II O18 (Divisie 3A, 4-1)
Op eigen veld speelde SC Cambuur O18 als nummer twee de topper tegen lijstaanvoerder Willem II O18, dat bij een zege of gelijkspel zich kampioen mocht noemen. De geel-blauwen wouden hier echter niet aan meewerken en schoten uit de startblokken. Door een wonderschoon doelpunt van Yoram van der Veen en ook een treffer van Sybrand Veldhuis stond er binnen een mum van tijd een verrassende maar ook zeker meer dan verdiende 2-0 tussenstand op het scorebord.

Na de flitsende start van Cambuur raakte het treffen (buiten de score om) meer in balans en kreeg Willem II een aantal grote kansen, maar vlak voor de rust bracht Sven Dijkstra de stand zelfs op 3-0. Hierdoor konden de geel-blauwen het duel gaan controleren en was het Sybrand Veldhuis die opnieuw scoorde, terwijl Willem II met de 4-1 nog zorgde voor een eretreffer. Door deze puike zege kan het team van trainer Rik Reinsma volgende week promoveren naar Divisie 2.

SC Cambuur O16 – Roda JC O16 (Divisie 3A, 2-3)
De thuiswedstrijd tegen SC Cambuur O16 tegen Roda JC O16 stond in het teken van revanche voor het verlies in Limburg van twee weken eerder. Beide partijen zijn aan elkaar gewaagd en dat bleek ook deze wedstrijd weer. De geel-blauwen begonnen echter goed, creëerden een aantal mooie kansen en kwamen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Danyello Look. Ook Roda JC wist echter eenmal het net te vinden in de eerste helft en zo was de ruststand derhalve 1-1.

Al snel in de tweede helft kwamen de geel-blauwen weer op voorsprong en opnieuw was het Danyello Look die deze treffer voor zijn rekening nam, ditmaal via een kopbal. Maar helaas wist Roda JC zich opnieuw te herpakken en in het restant van de wedstrijd tweemaal te scoren, waardoor Cambuur uiteindelijk een nipte 2-3 nederlaag moest slikken. Bovendien moet het team hierdoor vrezen voor degradatie naar Divisie 4, al zijn er nog steeds twee duels te spelen.

SC Cambuur O12 – De Graafschap O12 (Twin Games)
Onder heerlijk voorjaarsweer trof SC Cambuur O12 ditmaal De Graafschap O12. Vanaf het begin was het een spannende wedstrijd met twee ploegen die niet veel voor elkaar onderdeden. Mooie ingrediënten om veel te proberen en te leren en zo werd er een paar keer prima in gedribbeld vanuit de achterlijn, maar mislukte dat ook wel eens. Ook het druk zetten ging zowel goed als af en toe iets minder en dit was in de score terug te zien. De onderlinge verschillen waren klein.

In het laatste blokje was de wedstrijden nog niet beslist en werd alles op alles gezet voor de overwinning. Maar helaas bleek dat net niet genoeg te zijn, want De Graafschap wist één doelpunt meer te maken als de geel-blauwen. De spelers konden wel enorm trots op zichzelf zijn, want ten opzichte van de vorige keer tegen deze opponent was er een mooie groei en ontwikkeling te zien. Op naar volgende week: de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022/2023.