058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (41)

15 mei 2023, 15:46

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

N.E.C. O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 2A, 1-2)
Met nog een theoretische kans op promotie naar Divisie 1 telde er voor SC Cambuur O21 op bezoek bij N.E.C. O21 maar één ding en dat was winnen. Tijden de eerste helft hadden de geel-blauwen de controle over de wedstrijd en gaven zij weinig weg. Dit resulteerde uiteindelijk in een verdiende voorsprong in de eerste minuut van de extra tijd. Na een snelle counter was het Bram Marsman die de gevierde man was en voor 0-1 mocht aantekenen. Het eerste bedrijf was echter nog niet verstreken en in de vijfde minuut van de blessuretijd kwam N.E.C. op 1-1, wat meteen ook de ruststand was.

Na een kwartier pauze werd de tweede helft er eentje met veel strijd en pittige duels, waarbij de stand lang onveranderd bleef. Tot elf minuten voor het einde , toen Milan Bikhan met een fraai binnengeschoten vrije trap Cambuur op 1-2 bracht. Door een blessure moesten de geel-blauwen nog een tijdje met tien spelers verder en na opnieuw veel extra tijd werd de zege op karaktervolle wijze over de streep getrokken. Tevens bleek dat concurrent Vitesse O21 gelijkspeelde, waardoor Cambuur als nummer drie op gelijke hoogte kwam met de nummer twee. Zaterdag volgt de beslissing omtrent promotie.

VVV Venlo O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 3A, 1-4)
In het Noorden van Limburg speelde SC Cambuur O18 tegen VVV Venlo O18 de wedstrijd voor promotie naar Divisie 2, waarbij een overwinning voldoende was om dit te realiseren. In de eerste helft waren de geel-blauwen oppermachtig en kwamen zij door een doelpunt van Sven Dijkstra in de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Na de pauze kwam Cambuur op 0-2 via Sybrand Veldhuis en leek de promotie nagenoeg zeker. Desondanks bracht VVV de achterstand terug tot 1-2 en keerde de spanning even terug, maar door doelpunten van Yme Bruinsma en Danyello Look werd het 1-4 en was de promotie daar! Tevens verloor koploper Willem II O18, waardoor er zaterdag gespeeld wordt om het kampioenschap!

SC Cambuur O16 – AFC O16 (Divisie 3A, 2-2)
Tijdens het laatste competitieduel van het seizoen kreeg SC Cambuur O16 bezoek van AFC O16, de nummer twee van de competitie. Voor de geel-blauwen stond daarbij weinig op het spel, want helaas degradeerde het team eerder in de week naar Divisie 4. Desalniettemin kwam Cambuur in de eerste helft verdiend op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Pepijn Kooistra en kort daarna wist ook Jesse Bangura een treffer op zijn naam te zetten. De stand één helft spelen was daardoor 2-0. Na de pauze wist AFC echter de rug te rechten en ook tweemaal te scoren. De geel-blauwen wisten het prima niveau van voor de rust niet meer te halen en daardoor eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel.

N.E.C. O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 1-1)
Ook SC Cambuur O14 speelde net als de O16 haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen en reisde net zoals de O21 ook af naar Nijmegen voor de ontmoeting met N.E.C. (O14). In de eerst helft werd daarbij niet gescoord en dus was de stand bij rust logischerwijs nog 0-0. N.E.C. had wel de betere kansen gehad, maar in het tweede bedrijf waren het juist de geel-blauwen die via een doelpunt van Victor Boatashi op een 0-1 voorsprong kwamen. De thuisploeg bleef echter de bovenliggende ploeg en kwam na een afstandsschot verdiend op 1-1. Na deze gelijkmaker waren er nog wel kansen over en weer, maar net zoals tijdens het gehele eerste bedrijf vielen er ook in het restant van het treffen geen doelpunten.

SC Cambuur O12 – sc Heerenveen O12 (Twin Games)
En ook SC Cambuur O12 mocht aantreden voor de laatste competitiewedstrijd wedstrijd van dit seizoen en dat was een duel met een bijzonder tintje, namelijk De Friese Derby tegen sc Heerenveen O12. Een duel waarbij  de geel-blauwen bovendien konden laten zien wat ze dit jaar geleerd hadden. Vanaf het startsignaal was Cambuur niet te stoppen en al snel gingen de eerste doelpunten binnen. Zoals altijd bood Heerenveen een mooie tegenstand en waar de geel-blauwen aan het begin van het seizoen nog veel moeite hadden met deze opponent, was het verschil deze keer zo goed als nihil.

Er werd gestreden en iedere speler bleef gas geven en uiteindelijk werd de wedstrijd in het allerlaatste blokje beslist op details. Het eindresultaat had beide kanten op kunnen vallen, maar het was de tegenstander uit Heerenveen die net een doelpunt meer op het scorebord wist te zetten. Al met als was het een zeer leerzaam voetbaljaar voor SC Cambuur O12, waarbij veel groei is doorgemaakt en het team met name na de winterstop het niveau van de andere BVO’s waar tegen het speelde steeds vaker wist aan te tikken. Oftewel: op naar een nieuw leerzaam seizoen en de volgende stappen!