058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (42)

Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (42)

22 mei 2023, 13:25

Net zoals het eerste elftal kwamen twee van de vijf jeugdteams (de O21 en de O18) van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) in actie in competitieverband. De O12 werkte daarnaast een internationaal toernooi af in het Deense Esbjerg.

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde competitiewedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – FC Emmen O21 (Divisie 2A, 8-1)
Tijdens de laatste competitiedag deelde SC Cambuur O21 samen met Vitesse O21 de tweede stek op de ranglijst, welke recht gaf op promotie naar Divisie 1, al liepen de geel-blauwen op doelsaldo drie treffers achter. Daarom was het tijdens het thuisduel tegen FC Emmen O21 erop of eronder en al gauw werd duidelijk welke richting deze partij op zou gaan. Al na vijf minuten sloeg Milan Smit toe en in het restant van het eerste bedrijf deden ook Bjarn Zorgdrager, weer Milan Smit en Kyron van der Kaap een duit in het zakje. Cambuur was superieur ten opzichte van Emmen en de ruststand was 4-0.

Na de thee probeerden de bezoekers het nog wel en kregen zij een aantal kansen, maar op bijna een uur spelen was het Tyrique Mercera die de vijfde geel-blauwe treffer maakte. Toen was de honger van Cambuur echter nog niet gestild, want ook Bram Marsman en Dylan Smit scoorden. Emmen wist nog wel de eretreffer te maken, maar het slotakkoord was voor Milan Smit, die vanaf de stip z’n hattrick complementeerde. Eindstand: 8-1, wat genoeg moest zijn voor promotie, al bleek ook dat Vitesse O21 op bezoek bij sc Heerenveen O21 met 1-0 had verloren. SC Cambuur O21 speelt komend seizoen bij de beste acht ploegen van Nederland. Maar eerst nog de bekerfinale, komende woensdag bij en tegen PEC Zwolle O21!

SC Cambuur O18 – FC Volendam O18 (Divisie 3A, 3-0)
In de wetenschap dat er nog een geringe kans op het kampioenschap was speelde SC Cambuur O18 op eigen veld ook haar laatste competitiewedstrijd en wel tegen FC Volendam O18. De eerste helft ging het duel gelijk op met kansen over en weer, waarbij Sven Dijkstra net voor rust de 1-0 tegen de touwen werkte. Na de theepauze bleef het spelbeeld gelijk en schoot Danyello Look met de 2-0 de geel-blauwen virtueel naar de titel, waarna Roan van der Weij de 3-0 maakte. Koploper Willem II O18 knokte zich echter naar 3-3 toe bij en tegen N.E.C. O18, waardoor het kampioenschap net aan richting Tilburg ging. Voor Cambuur spijtig, maar de eerder behaalde promotie naar Divisie 2 maakte heel veel goed.

Foto: www.dijksmedia.nl