058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (5)

Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (5)

2 mei 2022, 14:36

Net zoals het eerste elftal kwamen twee van de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) ook in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

Hollandia O18 – SC Cambuur O18 (1-3)
“In de eerste helft speelden we misschien wel één van onze beste helften van het seizoen. Via dynamisch spel met veel diepgang maakten we twee uitstekende doelpunten en was er geen vuiltje aan de lucht. Helaas zorgde één individuele actie van de spits van Hollandia voor de 1-2 ruststand, waardoor de spanning in de wedstrijd onnodig terugkwam. De tweede helft bleven we dominant, maar met een marge van één doelpunt achter hield Hollandia hoop. Met een alles-of-niets tactiek speelden zij de laatste twintig minuten alles lang. We hadden de 1-3 intussen al mogen maken en hielden tegelijkertijd achterin gelukkig goed stand. Toen we in blessuretijd eindelijk alsnog de 1-3 maakten, was het klaar en keerden we met een verdiende zege terug naar Leeuwarden.” – Fedrik Houtstra (hoofdtrainer O18)

Scoreverloop:
’4 0-1, Wiebe Kooistra
’18 0-2, Ayoub El Mansouri
’37 1-2, Hollandia O18
’90+2 1-3, Sven Dijkstra

SC Cambuur O16 – De Graafschap O16 (0-2)
“De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2021/2022 is qua resultaat helaas niet onze kant opgevallen. Bij vlagen speelden we goed positiespel en konden we ons onder de druk van De Graafschap uitspelen, maar richting het doel konden we niet het verschil maken. De Graafschap kon dat wel tweemaal, ondanks dat onze keeper een meer dan behoorlijke wedstrijd speelde en er nog een paar ballen fantastisch tegenhield. Al met al wel een prima wedstrijd voor ons als team, maar dit helaas niet kunnen uitdrukken in doelpunten of een resultaat.” – Rik Reinsma (hoofdtrainer O16)

Scoreverloop:
’39 0-1, De Graafschap O16
’69 0-2, De Graafschap O16

Foto: SC Cambuur Jeugdopleiding