058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (6)

9 mei 2022, 15:53

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) ook in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – Roda JC O21 (0-2)
SC Cambuur O21 speelde in het Cambuur Stadion de belangrijke thuiswedstrijd tegen medekoploper Roda JC O21. De winnaar van deze wedstrijd kon uitstekende zaken doen met het oog op het kampioenschap en de bijbehorende promotie. Door afwezigheid van hoofdtrainer Jeroen Burghout werden de honneurs waargenomen door assistent-trainer Pascal Bosschaart. Na een goede beginfase van de geel-blauwen was het echter Roda JC O21 dat toesloeg en het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Door deze voorsprong lieten de Limburgers het initiatief aan de Leeuwarders en dit resulteerde in veel balbezit, maar weinig echte kansen. In de slotfase ging de SC Cambuur O21 alles of niets spelen door centrale verdediger Thomas Rier naast Milan Smit in de punt van de aanval te plaatsen. Ondanks de druk van de geel-blauwen en een aantal nét niet momenten was het Roda JC dat in de blessuretijd naar de 0-2 kon counteren en hiermee de wedstrijd definitief in het slot gooide. Een teleurstellend resultaat, waarmee SC Cambuur O21 slechte zaken deed in de strijd om promotie naar Divisie 2. Met nog één wedstrijd te spelen heeft het dit niet meer in eigen hand.

Scoreverloop:
’23 0-1, Roda JC O21
’90+2 0-2, Roda JC O21

SC Cambuur O18 – RKVV DEM O18 (8-0)
“DEM uit Beverwijk was de tegenstander van SC Cambuur O18 tijdens de één-na-laatste wedstrijd van de competitie. Daarbij begonnen we voortvarend en kwamen we snel op 1-0. Gedurende de eerste helft speelden we veel situaties goed uit en maakten we fantastische doelpunten. Bij rust stond er dan ook al een stand van 6-0 op het scorebord. Na rust hoop je dan door te drukken, maar het vizier was iets minder scherp afgesteld. Er werden een aantal grote kansen gecreëerd, maar tevens gemist werden en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 8-0 zege. Door gunstig uitslagen in de competitie elders dit weekend kunnen we bij puntenverlies van Fortuna Wormerveer O18 woensdag al kampioen worden. Zaterdag staat de laatste wedstrijd van de competitie op het programma, uit tegen Quick Boys O18. Door de voorsprong in punten hebben we alles in eigen hand voor promotie naar Divisie 3.” – Fedrik Houtstra (hoofdtrainer O18)

FC Den Bosch O16 – SC Cambuur O16 (4-1)
“De laatste competitiewedstrijd van het seizoen hebben we gespeeld bij en tegen FC Den Bosch O16. Een wedstrijd waarin we goede dingen lieten zien, alleen door een aantal fouten binnen ons plan vier tegendoelpunten moesten incasseren. Als team bleven we echter gedisciplineerd en volharden binnen ons plan, maar konden we het niet omdraaien. Al met al kunnen we als SC Cambuur O16 terugkijken op een fantastisch jaar met een kampioenschap in Divisie 3 en een knappe overtuigende handhaving in Divisie 2 als belangrijkste resultaten. Daardoor kunnen onze talenten zich volgend jaar op een prachtig podium verder blijven ontwikkelen.” – Rik Reinsma (hoofdtrainer O16)

’18 1-0, FC Den Bosch O16
’23 3-0, FC Den Bosch O16
’49 3-0, FC Den Bosch O16
’67 4-0, FC Den Bosch O16
’84 4-1, Johan Steekstra

SC Cambuur O14 – Almere City FC O14 (0-4)
“Op eigen veld namen we het op tegen Almere City FC O14, de gedeeld koploper in onze competitie. Met een behoorlijk jonge basis speelden we de eerste helft heel erg goed. We zetten Almere City FC O14 goed onder druk, waardoor zij hun sterkste spelers niet goed konden bereiken. Daarnaast speelden we verzorgd en gedurfd samen, waardoor we mooie aanvallen lieten zien, zowel in de as door snelle combinaties, derde man situaties en door passes tussen de linies. Ook over de flanken kwamen we goed door met onze buitenspelers, geholpen door vele overlaps van de backs. Helaas leidde het niet tot doelpunten en bij rust was de stand 0-0. In de tweede helft was het spelbeeld anders. We konden de intensiteit van de eerste helft niet meer volhouden en bij Almere City FC O14 kwamen de sterkhouders steeds vaker aan de bal in steeds gevaarlijkere situaties. De 0-1 viel na een corner en daarna ging het hard tot aan 0-4. Toch mogen we tevreden zijn met de werklust en ook trots zijn op het spel van de eerste helft.” – Matthias Frankema (hoofdtrainer O14)

’47 0-1, Almere City FC O14
’52 0-2, Almere City FC O14
’53 0-3, Almere City FC O14
’62 0-4, Almere City FC O14

SC Cambuur O12 – De Graafschap O12 (6-11, Twin Games)
“De Twin Games-wedstrijden op het eigen veld bij VV DTD tegen De Graafschap O12 waren leuk en enorm uitdagend voor onze spelers. De weerstand die De Graafschap heeft geboden zorgde ervoor dat we tachtig minuten lang alles moesten geven. Al met al erg leerzame, spannende én goede wedstrijdblokjes.” – Jan Hulzinga (hoofdtrainer O12)