058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (9)

27 juni 2022, 14:51

Afgelopen weekend kwamen vier van de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur (de nieuwe O18, O16, O14, O12) opnieuw in actie in vriendschappelijk verband. Hieronder zijn de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

FC Groningen O18 – SC Cambuur O18 (2-0)
“Als ploeg hebben we tegen FC Groningen O18 een aardige wedstrijd gespeeld in het verdedigen, maar zeer zeker ook in het aanvallen, waar we met elkaar een week lang aan de slag zijn gegaan. Het tempo van handelen en het herkennen van situaties moet in de komende wedstrijden wel omhoog om zo gevaarlijker te worden richting het doel. Helaas konden we ons vele balbezit nóg niet uitdrukken in doelpunten. Binnen één week hebben we een grote stap gezet en ik ben ervan overtuigd dat deze wedstrijden ons helpen groeien in niveau als team.” – Rik Reinsma (hoofdtrainer O18)

Scoreverloop
’37 1-0, FC Groningen O18
’46 2-0, FC Groningen O18

SC Cambuur O16 – Flevo Boys O17 (4-0)
SC Cambuur O16 zou volgens schema eigenlijk tegen PEC Zwolle O16 spelen, maar door een late afzegging van PEC werd Flevo Boys O17 bereid gevonden om naar Leeuwarden af te reizen. Zodoende kon trainer Jan Hulzinga met zijn nieuwe groep toch nog een wedstrijd spelen, die uiteindelijk eindigde in een 4-0 overwinning voor SC Cambuur O16. In de eerste helft hield Flevo Boys O17 goed stand en kon het een aantal keer druk krijgen op de geel-blauwe defensie, zonder echt tot veroveringen te komen. SC Cambuur O16 speelde de opbouw vaak vrij en wist tot een aantal kansen te komen, maar de stand bleef 0-0. De tweede helft werd het veldoverwicht groter en werden een paar mooie doelpunten gemaakt. Een goede wedstrijd met hoge druk, variatie in de opbouw en diepgang op de helft van de tegenstander.

’48 1-0, Quinton Gustina
’67 2-0, Amar Bakkati
’73 3-0, Nicky van der Kerk
’77 4-0, Quinton Gustina

SC Cambuur O14 -> BFC Talent Cup (3e plaats)
“In Bussum hebben we een nuttig en leerzaam toernooi gespeeld met vijf wedstrijden van 25 minuten. In de poulefase wonnen we van RBC Roosendaal O14 (2-0), verloren we in een mooie strijd van Go Ahead Eagles O14 (0-1) en wonnen van thuisclub BFC O14 (1-0). In de halve finale speelden we onze matigste wedstrijd tegen een goed Alphense Boys (1-3). In de strijd om de 3e en 4e plaats wonnen we in een zeer goede wedstrijd van onze kant met 4-0 van Go Ahead Eagles O14. De dag stond verder in het teken van teamontwikkeling op meerdere fronten. We zijn als team op verschillende vlakken enorm gegroeid gedurende dag. Alle (fitte) spelers hebben weer veel speelminuten gemaakt. Ook voor onze O13-spelers zijn dit zeer waardevolle dagen, zodat ze ervaren wat het is om op groot veld elf tegen elf te spelen, vaak tegen oudere en dus ook fysiek sterkere spelers. Hier hebben ze zich uitstekend staande weten te houden. De tweedejaars groeien in hun leidinggevende rollen, waarbij ze de O13-ers aan de hand nemen. Dit hebben ze gedurende de dag geweldig opgepakt. Tenslotte een groot compliment aan Elly, omdat ze als inval-verzorgster met ons mee was naar Bussum en dit super heeft gedaan!” – Matthias Frankema (hoofdtrainer O14)

SC Cambuur O12 – FC Emmen O12 (13-11, Twin Games)
“Tegen FC Emmen O12 speelden we ons allereerste Twin Games-wedstrijd van het seizoen 2022/2023. Het werd meteen een spannende partij met een heleboel mooie doelpunten aan beide kanten. De uitdaging was om het zo lang mogelijk vol te houden op een hoge intensiteit en dat hebben de spelers zeker gedaan! In het laatste blokje scoorden we nog zes kaar, zodat de wedstrijd eindigde in 13-11 voor SC Cambuur O12.” – Niek Tiemersma (hoofdtrainer O12)